Calculator Winkelwagen0 Account

5 Voordelen van het gebruik van houtsnippers.

Deel dit bericht met anderen via:

Houtsnippers zijn een uitstekende manier om je tuin te bedekken en een stabiele basis te bieden om in te werken. Wij noemen 5 belangrijke voordelen van het gebruik van houtsnippers als duurzame bodembedekker in de tuin.

1. Duurzame bodembedekker

Het is een natuurproduct dan kan worden gebruikt of gecombineerd met andere materialen. Denk hierbij aan kiezels, boomschors of zelfs ander plantaardig snoeihout. Dit maakt het zeer veelzijdig en perfect voor wanneer je het gebruik van kunstmatige producten willen vermijden. Onze houtsnippers zijn gemaakt van restproduct van een houtzagerij.

2. Decoratief

Houtsnippers zijn een aantrekkelijke bodembedekker. Dit betekent dat je ze kunt kunt gebruiken als een decoratief element rond je tuin. Hierdoor hoeft je geen tijd of geld te besteden aan het creëren van nieuwe structuren zoals bedden of paden. Ze zijn ook nuttig op onverharde paden en wegen omdat ze erosie door afvloeiend regenwater helpen verminderen.

3. Onderdrukt onkruid

Houtsnippers verminderen de onkruidgroei en helpen onkruid onder controle te houden. Het vertraagd het groeiproces van het onkruid. Waar het normaal gesproken snel zou ontkiemen en groeien, krijgt het hier nu geen kans voor. Dit komt omdat houtsnippers het bodemoppervlak bedekken. Hierdoor kan het zonlicht niet de onkruidzaden bereiken. Dit scheelt je onkruid wieden.

4. Verbetert bodemkwaliteit van de tuin.

Houtsnippers helpen het waterhoudend vermogen van de bodem te verbeteren. Houtsnippers helpen het vocht in de bodem vast te houden, waardoor planten minder water stress ondervinden. Dit is vooral belangrijk tijdens droogteperiodes. Je planten hebben dan een buffer van water van de eerdere regenval en dit kunnen opnemen.

Organisch materiaal wordt na verloop van tijd aan de bodem toegevoegd. De houtsnippers verteren en worden daardoor als voedingsstof in de bodem opgenomen. Daarnaast bieden houtsnippers een thuis aan allerlei insecten, wat goed is voor het milieu in het algemeen.

5. Gemakkelijk te gebruiken

Houtsnippers zijn gemakkelijk te gebruiken; voeg gewoon zoveel toe als je wilt in je tuinbedden, borders, paden of andere gebieden waar u ze wilt hebben! Mocht je nog vragen hebben over de verschillende soorten dan helpen we je graag verder!

Conclusie

De voordelen van het gebruik van houtsnippers als bodembedekker voor uw tuin zijn legio, en omvatten het vasthouden van bodemvocht, het vasthouden van voedingsstoffen, het onderdrukken van onkruid en het toevoegen van organisch materiaal. Hout gebruiken als duurzame bodembedekker in de tuin is beter voor het milieu en uw tuin.

Deel dit bericht met anderen via: