Calculator Winkelwagen0 Account
header foto 123natuurproducten.nl

Gratis Bezorgd

A-kwaliteit producten

Niet goed? Geld terug!

Koop duurzaam!

Gratis Bezorgd

A-kwaliteit producten

Niet goed? Geld terug!

Koop duurzaam!

Home / Bemesting / Lavameel

Lavameel

Een Natuurlijke Bodemverbeteraar voor Tuinen

Lavameel wordt steeds populairder als een duurzaam en natuurlijk middel om de bodemkwaliteit in tuinen te verbeteren. In dit artikel ontdek je alles over het gebruik, de voordelen en de mogelijke nadelen van lavameel.

Gebruik van Lavameel

Lavameel, gemaakt van fijn gemalen lava, is een natuurlijk gesteente dat rijk is aan essentiële mineralen zoals silicium, magnesium en calcium. Deze mineralen zijn cruciaal voor de gezondheid van planten. Het gebruik van lavameel in de tuin is eenvoudig en veelzijdig:

  1. Bodemverbetering: Meng lavameel in de bovenste laag van de grond om de bodemstructuur te verbeteren. Het helpt bij het losmaken van kleigrond en verbetert de waterdoorlatendheid van zanderige grond.
  2. Plantenvoeding: De mineralen in lavameel dienen als voedingsstoffen voor planten. Ze stimuleren de groei, verhogen de weerstand tegen ziekten en verbeteren de smaak van fruit en groenten.
  3. pH-regulatie: Lavameel heeft een neutrale pH, wat het ideaal maakt voor het reguleren van de zuurgraad in de bodem. Het kan de pH-waarde zowel verhogen in zure grond als verlagen in alkalische grond.

Voordelen van Lavameel

  1. Natuurlijk en Duurzaam: Lavameel is een natuurlijk product zonder schadelijke chemicaliën, waardoor het milieuvriendelijk is.
  2. Mineralenrijk: Het bevat een breed scala aan mineralen die essentieel zijn voor plantengroei en gezondheid.
  3. Langdurige Werking: De effecten van lavameel blijven langdurig aanwezig, waardoor minder frequent aanbrengen nodig is.
  4. Verbeterde Bodemstructuur: Lavameel helpt bij het voorkomen van bodemverdichting en bevordert een luchtige bodemstructuur.

Nadelen van Lavameel

  1. Langzame Werking: Het kan even duren voordat de voordelen van lavameel volledig zichtbaar zijn, omdat het geleidelijk aan mineralen vrijgeeft.
  2. Kosten: In vergelijking met kunstmatige meststoffen kan lavameel aanvankelijk duurder zijn, maar de langdurige werking compenseert dit in de loop van de tijd.
  3. Toepassingstijd: Het is het meest effectief als het in het voorjaar of de herfst wordt toegepast, wat planning vereist.

Conclusie

Lavameel is een waardevol natuurlijk middel dat de bodemkwaliteit verbetert en de gezondheid van planten bevordert. Met aandacht voor de toepassingstijd en de geleidelijke werking, kunnen tuiniers genieten van de vele voordelen van lavameel voor een gezonde en bloeiende tuin. Ontdek de natuurlijke kracht van lavameel en geef je tuin de voedingsstoffen die het verdient!

Meer ontdekken?

Ontdek ook andere producten uit ons assortiment

Blijf op de hoogte

Ontvang de laatste updates, nieuws en persoonlijke aanbiedingen direct in uw mailbox.

Hoe we met je data omgaan? dat kunt u bekijken in onze
privacyverklaring. Je kan ook altijd weer afmelden voor deze e-mails.