Calculator Winkelwagen0 Account

Cactus potgrond. 

Deel dit bericht met anderen via:

Cactussen gedijen het beste in een potgrond die licht zuur, goed doorlatend en droogtebestendig is. Een mengsel van grof zand, perliet en vermiculiet zorgt voor optimale drainage, terwijl een minimale hoeveelheid organisch materiaal waterretentie minimaliseert. 

 • Drainage:
  Cactussen gedijen in een goed doorlatende bodem. Kies potgrond die een hoog percentage zand, perliet of grof grind bevat om overtollig water snel af te voeren en wortelrot te voorkomen. 
 • Structuur:
  De potgrond moet licht en luchtig zijn om de wortels van de cactus gezond te houden. Een mix van zand, grind en kokosvezel kan helpen om de bodemstructuur te verbeteren en de luchtstroom rond de wortels te bevorderen. 
 • pH-waarde:
  Cactussen gedijen het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Controleer de pH-waarde van de potgrond en pas deze indien nodig aan met behulp van geschikte bodemverbeteraars. 
 • Voedingsstoffen:
  Cactussen hebben weinig voedingsstoffen nodig en gedijen goed in arme bodems. Kies daarom voor potgrond die vrij is van toegevoegde meststoffen en kunstmest, omdat deze de gevoelige wortels van de cactus kunnen beschadigen. 

    conclusie

    Door te kiezen voor potgrond die voldoet aan de specifieke behoeften van cactussen, zoals goede drainage, een lichte structuur en een geschikte pH-waarde, geef je je cactus de beste kans om gezond te groeien en te bloeien. Gebruik daarvoor universeel potgrond of onze speciale cactus potgrond. 

    Deel dit bericht met anderen via: