Champost Bigbag

Vanaf: 183,20

Vanaf: 183,20

Opties selecteren

Gratis Bezorgd

A-kwaliteit producten

Niet goed? Geld terug!

Koop duurzaam!

Gratis Bezorgd

A-kwaliteit producten

Niet goed? Geld terug!

Koop duurzaam!

Champost Bigbag

Vanaf: 183,20

Bigbag 1 kuub/1000 liter 183,20
Bigbag 2 kuub/2000 liter 206,37
Dit product is op voorraad

Champost

Champost kopen, of champignonmest kopen, wordt vaak verward met compost. De samenstelling is echter anders. Met een hoog organische-stofgehalte is champost een perfecte bodemverbeteraar voor de moestuin,  land- en tuinbouw, fruitteelt, akkerbouw en vollegrondsgroenteteelt. Dit substraat is vrij van ziektekiemen, aaltjes en onkruidzaad. Champost is een hoogwaardige meststof die gemaakt wordt van uitsluitend plantaardige stoffen, zoals gecomposteerde kippenmest. Het heeft een hoog organisch stof gehalte en bevat minerale stikstof die langzaam vrijkomt, waardoor uw planten en gewassen op een duurzame manier worden gevoed. Of u nu een professionele tuinier bent of gewoon uw eigen moestuin onderhoudt, champost is een must-have voor gezonde en productieve planten. Onze champost wordt gemaakt van de resten van champignonkwekerijen en is van de hoogste kwaliteit. Het is een geweldige manier om uw tuin te voeden, makkelijk verwerkbaar en tegelijkertijd bij te dragen aan een duurzame toekomst.

PH waarde verhogend

Champost heeft de neiging om de pH-waarde van de bodem te verhogen, wat betekent dat het de bodem minder zuur maakt. Het verhogen van de pH-waarde kan de beschikbaarheid van voedingsstoffen voor planten verbeteren en kan ook de activiteit van nuttige bodemorganismen bevorderen.

Vochthoudend

Champost heeft van nature een hoog vochthoudend vermogen, wat betekent dat het in staat is om water vast te houden. Dit komt doordat champost veel organisch materiaal bevat, zoals stro, paardenmest en champignonmest, die van nature vocht vasthouden.

Het hoge vochthoudende vermogen van champost kan gunstig zijn voor de bodemkwaliteit, omdat het kan helpen om vocht vast te houden en de bodemstructuur te verbeteren. Door het vasthouden van vocht kan champost helpen om droge bodems te hydrateren en kan het ook helpen om wateroverlast in natte bodems te verminderen.

Samenstelling

Champignons groeien op een compost uit paardenmest, stro, kalk, kippenmest, veen en schuimaarde.

Omschrijving

,

Andere suggesties…