Calculator Winkelwagen0 Account

De voor- en nadelen van houtsnippers in de tuin

Deel dit bericht met anderen via:

Als je op zoek bent naar een natuurlijke bodembedekker, dan zijn houtsnippers een goede keus. Het heeft een preventieve werking tegen onkruid zodat je minder onderhoud hebt van uw tuin. 

Voordelen

Verminderd onkruid

Onkruid kan niet groeien wanneer het geen licht krijgt. Door de bodem te bedekken met houtsnippers blokkeert het het zonlicht. Door de wind en dieren kan er grond boven op de snippers komen, zodat het onkruid weer kan groeien. Een laag worteldoek onder de houtsnippers beperkt het onkruid dat onder de houtsnippers groeit, en zorg ervoor dat er een goede, modder vrije, laag houtsnippers ligt.

Een stevige en resistente bodem

Om je grond steviger te maken, kun je houtsnippers gebruiken. De chips zullen zich in de grond vermengen, waardoor een stevige basis ontstaat. Gebruik voor optimaal resultaat geen worteldoek of grindplaten.

De biologische activiteit in de bodem groeit

Houtsnippers helpen het water in de bodem te reguleren, zodat de biologische activiteit in de bodem toeneemt. In droge zomers geven de houtsnippers vocht af dat het eerder opnam. Als het hard regent en de tuin kan het niet afvoeren, helpen houtsnippers door een deel te absorberen en dit later weer af te geven aan de grond.

Nadelen

Houtsnippers vergaan relatief snel

Houtsnippers vergaan sneller dan boomschors, en voor het beste effect moet je om de 1 of 2 jaar een nieuwe laag aanbrengen. Je kan nieuwe houtsnippers bestellen en het aanbrengen kunt je makkelijk zelf. Of je nu een nieuwe laag toevoegt, of het geheel vervangen hebt, je kunt de komende tijd weer genieten van het product. Wil je wat duurzamers? Ga dan voor boomschors. 

Vogels gebruiken het vaak voor nestbouw

Houtsnippers zijn favoriet bij vogels, want ze worden gebruikt om hun nesten mee te bouwen. Houtsnippers kunnen hierdoor worden verspreid door uw tuin, dus het kan nodig zijn om het op te vegen en op te ruimen. 

Heb je na het lezen van deze blog interesse gekregen in houtsnippers of een andere bodembedekker, kijk op onze website; 123natuurproducten.nl voor meer informatie over verschillende soorten en prijzen.

Deel dit bericht met anderen via: