Calculator Winkelwagen0 Account
Home / greenSand

greenSand

Wat is greenSand? 

greenSand, een natuurlijk mineraal rijk aan ijzer, magnesium, en andere voedingsstoffen, staat al eeuwen bekend om zijn bodemverbeterende eigenschappen. Deze groen-blauwe zandsteen, afkomstig uit oude zeebodems, is een essentiële component voor duurzame tuinbouw en landbouwpraktijken.

Greensand - 123natuurproducten.nl

Korte Geschiedenis en Oorsprong 

Het verhaal van greenSand begint in 2008 met oprichter Eddy Wijnker, die tijdens een aardbeving in China kennismaakte met het mineraal Olivijn. Terug in Nederland, geïnspireerd door professor Olaf Schuiling, richtte hij greenSand op om CO₂ op te ruimen door Olivijn te gebruiken. Het bedrijf, gestart uit Wijnker’s overtuiging en zijn verleden als geluidsman, streeft ernaar om klimaatverandering tegen te gaan door iedereen de mogelijkheid te bieden bij te dragen aan een betere planeet. Het logo van greenSand, de zandloper, symboliseert de urgentie van klimaatactie​

Voordelen van greenSand

  1. Bodemverbetering en Plantvoeding greenSand verbetert de structuur van de bodem en voorziet planten van essentiële mineralen voor groei en gezondheid.
  2. Waterretentie-eigenschappen Het helpt bij het vasthouden van water in de bodem, waardoor het een ideale toevoeging is voor droge of zanderige gronden.
  3. Natuurlijke Bron van Mineralen Met zijn rijke samenstelling biedt greenSand een langzame, gestage afgifte van voedingsstoffen, wat overvoeding van planten helpt voorkomen.

Gebruiksmogelijkheden van greenSand

  1. In de Biologische Landbouw Vanwege zijn natuurlijke samenstelling is greenSand een favoriet in de biologische landbouw voor het verrijken van de bodem zonder chemische toevoegingen.
  2. Voor Huis- en Tuinplanten Het is ook geweldig voor huisplanten en tuinen, waar het de algemene bodemgezondheid en plantengroei verbetert.
  3. Als Natuurlijk Pesticide greenSand kan ook helpen bij het afweren van bepaalde plagen, dankzij zijn mineraalrijke samenstelling.

Veelgestelde Vragen over greenSand

greenSand is een krachtige, natuurlijke toevoeging aan elke tuin of landbouwpraktijk. Door zijn unieke voordelen en veelzijdige toepassingen kan het aanzienlijk bijdragen aan de gezondheid en productiviteit van de bodem. We moedigen tuiniers en boeren aan om deze duurzame bron van plantvoeding te overwegen en zo bij te dragen aan een groenere toekomst.