Calculator Winkelwagen0 Account

Hoe leg ik anti-worteldoek aan? Tips & Tricks

Deel dit bericht met anderen via:

Een tuin vol planten, maar zonder onkruid. Dat wil iedereen eigenlijk wel. Een goede bodembedekking is dan van belang. Hiervoor kunnen we worteldoek zeker aanraden. Het worteldoek wordt gemaakt van een lucht- en waterdoorlatend materiaal. Anti- worteldoek helpt ook tegen woekerend onkruid. De speciale uv-stabilisatie waardoor zonlicht niet op de bodem kan komen helpt het voorkomen van groeiend onkruid. Maar het is natuurlijk belangrijk om te weten hoe dit doek het beste kunt installeren. Dit artikel helpt je in het proces en bevat handige tips.

Rollen anti-worteldoek

Worteldoek kan worden gekocht op rollen of op opgevouwen stukken. Om het worteldoek zo goed mogelijk zijn werk te laten doen is het verstandig de grond te egaliseren. Zo wordt niet alleen het product wat er boven opkomt makkelijker evenredig verspreid, maar ook het anti worteldoek kan makkelijk worden uitgerold.

Stappenplan

  1. Maak de grond egaal.
  2. Rol het doek uit op de grond.
  3. Het vastleggen van het anti-worteldoek kan op 2 manieren.
    • Door middel van instoppen. Hierbij graaf je een sleuf waar je het overige worteldoek instopt. En dekt dit weer af met grond.
    • Door middel van door laten lopen. Hierbij vouw je de uiteinden van het anti-worteldoek om en doe je hier pennen doorheen voor extra stevigheid. Je zou er ook tegels op kunnen leggen. Dan laat je het onder de tegels door lopen.
  4. Bij het plaatsen van meerdere banen moeten de rollen elkaar minimaal 5 cm overlappen. Dit voorkomt onkruidgroei bij de naden.
  5. Wanneer je gaat planten moeten er gaten in het doek worden gesneden. Je kan hierbij goed de belijning in het worteldoek gebruik om een strakke verdeling te krijgen.
  6. Als laatste stap kan je het worteldoek bedekken met een laag boomschors of houtsnippers.

Worteldoek met waterdoorlatende capaciteit

Waterdoorlatend worteldoek heeft als voordeel dat het water op een natuurlijke manier afvoert. Hierdoor heb je bij hevige regenval minder wateroverlast. En het helpt de biodiversiteit van je bodem.

Worteldoek onder bestrating gebruiken

Je kunt overmatig onkruid in uw tegel terras voorkomen door te tegelen op worteldoek. Het onkruid wat dan nog in de voegen zit kan minder uit groeien omdat de wortels niet door het doek in de grond kunnen komen. Onkruid kan niet onder tegels groeien omdat het zonlicht nodig heeft en door het doek niet langs de tegel omhoog kan komen.

Heb je na het lezen van deze blog interesse gekregen in anti-worteldoek? Kijk op onze website 123natuurproducten.nl voor meer informatie over verschillende soorten en prijzen.

Deel dit bericht met anderen via:

Blijf op de hoogte

Ontvang de laatste updates, nieuws en persoonlijke aanbiedingen direct in uw mailbox.

Hoe we met je data omgaan? dat kunt u bekijken in onze
privacyverklaring. Je kan ook altijd weer afmelden voor deze e-mails.