Calculator Winkelwagen0 Account
header foto 123natuurproducten.nl

Gratis Bezorgd

A-kwaliteit producten

Niet goed? Geld terug!

Koop duurzaam!

Gratis Bezorgd

A-kwaliteit producten

Niet goed? Geld terug!

Koop duurzaam!

Home / Houtbriketten

Houtbriketten

Houtbriketten: De Perfecte Brandstof voor Jouw Haard

Houtbriketten zijn een populaire en milieuvriendelijke keuze voor het verwarmen van je huis. Ze zijn gemaakt van samengeperste houtresten en vormen een efficiënte en duurzame brandstof. In deze categorie bespreken we de verschillende soorten houtbriketten, zoals Pini Kay briketten en RUF briketten, en waarom ze een uitstekende keuze zijn voor jouw haard of kachel.

Wat zijn Houtbriketten?

Houtbriketten zijn blokken gemaakt van samengeperste houtspaanders en zaagsel. Door het houtafval onder hoge druk samen te persen, ontstaat een compacte en stevige brandstof met een hoog calorisch vermogen. Dit betekent dat houtbriketten langer branden en meer warmte afgeven dan traditioneel brandhout.

Voordelen van Houtbriketten:

  1. Milieuvriendelijk: Houtbriketten zijn gemaakt van resthout, wat betekent dat er geen bomen speciaal voor gekapt worden. Dit maakt ze een duurzame keuze.
  2. Hoge Energiewaarde: Door de compacte structuur hebben houtbriketten een hoge energiewaarde, waardoor ze langer en heter branden.
  3. Weinig Asresten: Houtbriketten produceren minder as dan traditioneel brandhout, wat betekent dat je minder vaak je haard of kachel hoeft schoon te maken.
  4. Eenvoudig op te slaan: Door hun compacte vorm nemen houtbriketten minder ruimte in beslag dan los brandhout.

Pini Kay Briketten

Pini Kay briketten zijn een speciaal type houtbriket dat zich onderscheidt door zijn unieke vorm en hoge dichtheid. Deze briketten hebben een vierkante of achthoekige vorm met een gat in het midden, wat zorgt voor een optimale luchtcirculatie tijdens het branden. Hierdoor branden Pini Kay briketten zeer efficiënt en produceren ze een intense hitte.

Voordelen van Pini Kay Briketten:

  • Langdurige verbranding: Dankzij hun hoge dichtheid branden Pini Kay briketten langer dan gewone houtbriketten.
  • Hoge warmteafgifte: Door de optimale luchtcirculatie geven deze briketten meer warmte af.
  • Minder rook en roet: De efficiënte verbranding zorgt voor minder rook en roetvorming, wat beter is voor je schoorsteen en het milieu.

RUF Briketten

RUF briketten zijn een ander type houtbriket, genoemd naar de RUF-machine die ze produceert. Deze briketten zijn rechthoekig en staan bekend om hun consistentie en betrouwbaarheid. Ze zijn ideaal voor het verwarmen van zowel kleine als grote ruimtes.

Voordelen van RUF Briketten:

  • Eenvoudig te gebruiken: RUF briketten zijn gemakkelijk aan te steken en branden gelijkmatig.
  • Stabiele verbranding: Ze bieden een stabiele en langdurige verbranding, waardoor ze perfect zijn voor langdurig gebruik.
  • Efficiënte warmteproductie: Dankzij hun compacte vorm en hoge dichtheid produceren RUF briketten een constante en efficiënte warmte.

Conclusie

Of je nu kiest voor de veelzijdige Pini Kay briketten of de betrouwbare RUF briketten, houtbriketten zijn een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een efficiënte, duurzame en milieuvriendelijke brandstof. Ze bieden een hoge warmteafgifte, langdurige verbranding en produceren minder afval, waardoor ze perfect zijn voor gebruik in haarden en kachels.

 

Meer ontdekken?

Ontdek ook andere producten uit ons assortiment

Blijf op de hoogte

Ontvang de laatste updates, nieuws en persoonlijke aanbiedingen direct in uw mailbox.

Hoe we met je data omgaan? dat kunt u bekijken in onze
privacyverklaring. Je kan ook altijd weer afmelden voor deze e-mails.