Calculator Winkelwagen0 Account

Olijfboom potgrond. 

Deel dit bericht met anderen via:

Olijfbomen hebben een potgrond nodig die goed doorlaat en niet te vochtig blijft. Een mix van potgrond en zand met wat extra kalk is perfect om een licht alkalische bodem te creëren. 

 • Drainage:
  Olijfbomen houden niet van natte voeten, dus het is belangrijk om potgrond te kiezen die goed doorlatend is. Een mix van zand, perliet of grof grind kan helpen overtollig water af te voeren en wortelrot te voorkomen. 
 • Voedingsstoffen:
  Hoewel olijfbomen redelijk tolerant zijn voor arme bodems, hebben ze wel regelmatig voedingsstoffen nodig om gezond te groeien en vrucht te dragen. Het toevoegen van organische meststoffen of compost aan de potgrond kan helpen om de olijfboom van voedingsstoffen te voorzien. 
 • pH-waarde:
  Olijfbomen gedijen het beste in neutrale tot licht alkalische bodems. Het is daarom belangrijk om potgrond te kiezen met een pH-waarde tussen 6 en 8. Een pH-testkit kan helpen om de pH-waarde van de potgrond te controleren en indien nodig aan te passen.
  Structuur:
 • Een luchtige bodemstructuur is gunstig voor olijfbomen, omdat dit de wortelontwikkeling bevordert en zuurstof naar de wortels laat circuleren. Het toevoegen van kokosvezel of vermiculiet aan de potgrond kan helpen om de bodem licht en luchtig te houden. 

conclusie

Door te zorgen voor goed doorlatende, voedzame potgrond met de juiste pH-waarde, geef je je olijfboom de beste kans om gezond te groeien en overvloedige oogsten te produceren. Bekijk hier onze producten en bestel ze vandaag.

Deel dit bericht met anderen via: