Calculator Winkelwagen0 Account
header foto 123natuurproducten.nl

Gratis Bezorgd

A-kwaliteit producten

Niet goed? Geld terug!

Koop duurzaam!

Gratis Bezorgd

A-kwaliteit producten

Niet goed? Geld terug!

Koop duurzaam!

Home / Sierstenen / Grind en Split / Dolomiet Split

Dolomiet Split

Als je op zoek bent naar split van een goede kwaliteit, moet je onze dolomiet split eens overwegen. De dolomiet split van 123Natuurproducten is in verschillende groottes te bestellen. Jij kunt jouw tuin of project dus volledig voorzien van dolomiet split. Heb je advies nodig? Ook dan ben je bij 123Natuurproducten aan het goede adres. Onze medewerkers staan altijd voor je klaar en doen er alles aan om je op weg te helpen!

Wat is dolomiet split?

Dolomiet split is een gemalen beige- of okerkleurige dolomietsteen. De split wordt uitgezeefd in verschillende zeefmaten waardoor je kunt kiezen uit split van 0-10 mm en 5-15 mm in doorsnee. Door de aanwezigheid van MgCo3 (magnesiumcarbonaat) heeft het een bindende werking. Dat wil zeggen dat het goed vast gaat zitten aan de ondergrond. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat de steentjes zich snel over de omgeving gaan verspreiden.

Verschillende zeefmaten

Je hebt dus de keuze uit twee verschillende zeefmaten: 0-10 en 5-15 mm. Voor het zeven worden grote zeefmaten gebruikt, met deze maaswijdtes, de kleinste kant van de steentjes valt dan door de zeefmaat. De kleine variant wordt het meest gebruikt voor ondergronden waarop ook gelopen of gereden wordt. De grotere dolomiet split is juist weer meer geschikt ter decoratie.

Geschikte ondergrond

Dolomiet split wordt dus voor diverse ondergronden gebruikt, of je nou een looppad wil aanleggen in je tuin of in een park of dat je een mooie jeux-des-boules- of petanquebaan wil maken. Is het juist bedoeld ter decoratie, dus in je tuin of op een terras? Dan zit je met dolomiet split ook altijd goed, mede door de neutrale kleur van de steentjes die mooi contrasteert met het groen in je tuin. Niet voor niets werd én wordt het vaak gebruikt bij kastelen, zoals het beroemde Versailles in Parijs.

Dolomiet split aanleggen

Voor je begint met het aanleggen van dolomiet split moet je nog wel wat voorbereidingen treffen. Zo is het verstandig om een worteldoek aan te leggen onder de steentjes. Daarnaast is het belangrijk dat je een wals hebt om de split na het aanleggen goed vast te drukken. Over het algemeen wordt een laagdikte aangehouden van zo’n 7 tot 10 cm. Na het walsen wordt het ongeveer 2 centimeter lager.

Dolomiet split bestellen bij 123Natuurproducten

Ondanks de luxe uitstraling en de vele voordelen die het biedt, is dolomiet split geen duur product. Helemaal niet als je het in grote hoeveelheden bestelt, daarom vind je bij ons meerdere formaten bigbags, die wij natuurlijk gewoon bij je thuis bezorgen! Ben je van plan een grote bestelling te plaatsen? Neem dan voor de zekerheid even contact met ons op voor de mogelijkheden.

Neem contact met ons op

Als je vragen hebt over dolomiet split of iets anders van ons wilt weten, dan kun je daarvoor contact met ons opnemen. We helpen je graag verder en kunnen je altijd van passend advies voorzien voor jouw tuin. Weet je bijvoorbeeld niet hoe je jouw split moet gebruiken of aanleggen? Wij helpen je graag!

Bekijk ook onze andere grind split of sierstenen.

Meer ontdekken?

Ontdek ook andere producten uit ons assortiment