Calculator Winkelwagen0 Account
header foto 123natuurproducten.nl

Gratis Bezorgd

A-kwaliteit producten

Niet goed? Geld terug!

Koop duurzaam!

Gratis Bezorgd

A-kwaliteit producten

Niet goed? Geld terug!

Koop duurzaam!

Home / Sierstenen / Grind Split / Noors Graniet

Noors Graniet

Noors graniet is de juiste keuze wanneer je op zoek bent naar een grijze steensoort maar niet te donker! Zoals de naam al doet vermoeden, wordt het geïmporteerd vanuit Noorwegen. Deze steensoort is geschikt als siersplit en als halfverharding. Zo kun je je tuin ermee versieren, maar ook opritten en paden.

Wat is Noors graniet?

Noors graniet is een breuksteen met een grijze kleur waar roze aders doorheen lopen. Zoals de naam al doet vermoeden, is de steen afkomstig uit het Scandinavische Noorwegen. Aangezien het een natuurproduct is, kan per steentje de mate van de rood/roze kleur verschillen. Daarnaast bevat de steen erts, waardoor het kan glinsteren in het zonlicht.

Gebruiken als halfverharding

Ben je op zoek naar een harde steen voor een parkeerplaats, plein, speeltuin, wandelpad, of fietspad? Noors graniet is een 100% natuurproduct met een hoge stabiliteit. Het is geschikt voor veel verschillende plekken waar mensen overheen lopen, fietsen of rijden. Je zult het daarom ook ongetwijfeld al wel eens gezien hebben.

Gebruiken als siersplit

Naast dat het goed in te zetten is als halfverharding, is deze steensoort ook te gebruiken als decoratie in siertuinen. Door de lichte roze tinten in de steen krijgt de grijze kleur een warm karakter. Daardoor is het vaak ook goed te combineren met tegel of klinkerpaden en de kleur van jouw huis. Beide tinten komen namelijk vaak wel ergens in terug. In combinatie met beplanting of een grasveld zal het helemaal tot zijn recht komen.

Verschillende zeefmaten en hoeveelheden

Als je de toepassing voor je Noors graniet bepaald hebt, dus siergrind, halfverharding of toch nog iets anders. Dan heb je nog twee keuzes om te maken: de zeefmaat en de hoeveelheid Noors graniet die je nodig hebt. De zeefmaat bepaalt hoe groot de steentjes zijn, je hebt hierbij de keuze uit 0-8mm en 5-8mm. De maximale doorsnee van de steentjes is dus bij beide 8mm. Bij de 5-8mm zijn de kleinste steentjes dus 5mm in doorsnee, bij 0-8mm zit er geen minimale grootte aan.

Nu je ook die keuze gemaakt hebt, rest je nog één vraag: hoeveel Noors graniet heb je nodig? Ga er hierbij vanuit de voor een laagdikte van 5-7 cm minimaal 750 kg nodig is voor 10 vierkante meter. Je kunt het bij ons bestellen in big bags van 750, 1000 of 1500kg. Twijfel je over de hoeveelheid? Dan kun je gerust contact met ons opnemen!

Noors graniet bestellen bij 123Natuurproducten

Wil je graag een warme steensoort aanschaffen als halfverharding voor een parkeerplaats of juist als decoratie? Noorse graniet is dankzij de grijze kleur toe te passen in zowel moderne als landelijke tuinen. Voor een rustige uitstraling en een goede afwatering is dit de juiste keuze! Bestel snel en voordelig bij 123Natuurproducten. Wil je graag meer weten of ben je op zoek naar advies? Onze medewerkers hebben veel kennis en helpen je met een advies op maat. Neem dus gerust contact met ons op!

Bekijk hier onze sierstenen.