Calculator Winkelwagen0 Account
header foto 123natuurproducten.nl

Gratis Bezorgd

A-kwaliteit producten

Niet goed? Geld terug!

Koop duurzaam!

Gratis Bezorgd

A-kwaliteit producten

Niet goed? Geld terug!

Koop duurzaam!

Home / Sierstenen / Halfverharding

Halfverharding

Wat is halfverharding?

Halfverharding is een veelgebruikte techniek in landschapsarchitectuur en infrastructuur waarbij een mengsel van verschillende materialen, zoals zand, grind, en steenslag, wordt gebruikt om een stevig maar waterdoorlatend oppervlak te creëren. Padvast materiaal kan ook worden toegevoegd om de stabiliteit en duurzaamheid van de ondergrond te verbeteren en de levensduur te verlengen.

Hoe halfverharding aanleggen

Halfverharding kan in verschillende afmetingen worden aangelegd, afhankelijk van de toepassing en locatie. Voor een schelpenpad zijn typische afmetingen bijvoorbeeld 1,5 tot 3 meter breed. Voor parkeerterreinen kan de breedte variëren van 3 tot 5 meter of meer, afhankelijk van het gebruik en de verkeersdrukte. 

welke soort halfverharding hebben wij?

Je moet halfverharding hebben maar welke, er zijn heel veel verschillende soorten hieronder benoem ik een aantal die wij verkopen en de verpakkingseenheden:

-Aquado® halfverharding 0-8 en 0-16mm

Aquado® is een waterdoorlatende halfverharding met een natuurlijke uitstraling. Hij is erg stabiel door zijn hoge haakweerstand. Het heeft minder stofvorming bij droogte dat betekent dat die niet zoveel zal verkleuren. En je kunt Aquado® halfverharding 100% recyclen.

-Gravier dór 0-5mm

Gravier d’Or is een geel/beige, milieuvriendelijke ongebonden halfverharding met natuurlijke hydraulische verharding. Het materiaal bestaat voornamelijk uit dolomiet, een steensoort en bied dus maar stevigheid. En je kan het eenvoudig verwerken.

-Dolomietsplit 0-10 

Dolomietsplit is een kalkgebonden halfverharding met een natuurlijke gele uitstraling dat betekent dat het beter aan elkaar hecht, ideaal voor wandel- en fietspaden, parkeerplaatsen, speeltuinen en recreatieparken. Het materiaal bestaat uit een mengsel van dolomiet met een korrelgrootte van 0/10 mm, dat na verdichting zeer stabiel is.

-Greensand halfverharding 0-6mm

GreenSand Olivijn is een natuurlijke, CO2-bindende halfverharding gemaakt van olivijnrijk gesteente. De belangrijkste eigenschap is dat GreenSand Olivijn een negatieve MKI-waarde heeft, wat bijdraagt aan duurzame en milieuvriendelijke bouwprojecten. Dat betekent in het kort rekening houdend met factoren zoals CO2-uitstoot, grondstoffenverbruik, waterverbruik, en vervuiling. Een lagere MKI-waarde betekent een lagere impact op het milieu, wat aangeeft dat het product of proces duurzamer is.

-Schots graniet halfverharding 0-5mm

Schots graniet halfverharding is een natuurproduct afkomstig uit Schotland, bestaande uit kalkhoudend graniet dat vrijkomt bij het breken van graniet. De rood/grijze tinten van dit materiaal geven een aantrekkelijke, natuurlijke uitstraling aan paden en erfverhardingen. Dankzij de bindende werking van kalk en water ontstaat er na verwerking een zeer stabiele ondergrond. Dit product is eenvoudig te verwerken en vereist minimaal onderhoud

-Parkgoud halfverharding 0-8mm

Parkgoud is een gele, ongebonden halfverharding van dolomietgesteente, bekend om zijn natuurlijke uitstraling en hoge stabiliteit. Parkgoud smeert minder in natte periodes en biedt een stevige, eenvoudig te verwerken ondergrond. Het is een 100% natuurlijk product zonder bindmiddelen en vereist weinig onderhoud.

-Noors graniet halfverharding 0-8mm

Noors graniet grijs is een donker, groen-grijzige halfverharding van 100% natuurlijk graniet afkomstig uit Noorwegen. Het materiaal is milieuvriendelijk, eenvoudig te verwerken en financieel aantrekkelijk, zonder toevoeging van bindmiddelen. Noors graniet grijs zorgt voor een natuurlijke uitstraling en vermindert onderhoudskosten aanzienlijk.

-Graulivijn halfverharding 0-12mm

Graulivijn is een mengsel van Quarzitische Grauwacke en greenSand Olivijn, ontworpen voor halfverhardingen. Met een korrelmaat van 0/12 mm biedt het materiaal hoge draagkracht en bindt het CO2, wat bijdraagt aan klimaatverbetering.

-Graustabiel® halfverharding

Graustabiel® is een gepatenteerde halfverharding met een basis van Quarzitische Grauwacke, gemengd met steensoorten en hydraulische componenten. Het biedt een hoog draagvermogen, is erosiebestendig en voorkomt onkruidgroei. Graustabiel® is milieuvriendelijk, 100% herbruikbaar en eenvoudig te verwerken.

-Quarzitische Grauwacke Flachkorn Halfverharding 0-12mm

Quarzitische Grauwacke Flachkorn is een hoogwaardige halfverharding gemaakt van 100% gebroken natuursteen. Dit materiaal, bestaande uit platte stukjes steen en leem, biedt een stabiele en comfortabele ondergrond. Deze halfverharding is een milieuvriendelijk alternatief voor asfalt en bestrating en verlaagt onderhoudskosten.

Deze bieden wij in de volgende hoeveelheid: zak 20kg, bigbag van 0,5 tot aan 20kuub kun je bestellen.

Waarvoor kun je onze halfverharding gebruiken?

Halfverharding kan voor diverse doeleinden worden gebruikt, waaronder: Aquado®

 • Wandelpaden: Ideaal voor parken en natuurgebieden omdat het een natuurlijk uiterlijk heeft. 
 • Fietspaden: Door de stabiele ondergrond en goede waterdoorlatendheid is het een uitstekende keuze voor fietsroutes. 
 • Parkeerplaatsen: Vooral in gebieden waar een natuurlijke uitstraling gewenst is en waar goede afwatering belangrijk is. 
 • Opritten: Geschikt voor het mooi maken en een natuurlijke uitstraling te creëren. 
 • Campings: Makkelijk zichtbaar en mensen lopen graag er over heen, En nog veel meer.
 • Speeltuinen: Geschikt voor het mooi maken en een natuurlijke uitstraling te creëren.
 • Recreatieparken: Geschikt voor het mooi maken en een natuurlijke uitstraling te creëren. 
 • Kinderboerderijen: Geschikt om een natuurlijke uitstraling te geven.
 • Dierentuinen: Geschikt voor het mooi maken en een natuurlijke uitstraling te creëren.
 • Attractieparken: Geschikt voor het mooi en makkelijk te maken.
 • Tuinen en parken: Ideaal voor parken en natuurgebieden omdat het een natuurlijk uiterlijk heeft.

De andere extra halfverhardingen dingen waarvoor je het kan gebruiken: Dolomietsplit:

 • BMX-banen
 • Erfverhardingen

Greensand halfverharding:

 • Bermen

Specifieke toepassing
De aanleg van een schelpenpad is een specifieke toepassing van halfverharding, waarbij gebruik wordt gemaakt van schelpenpad materiaal zoals schelpen en zand,
die je ook op onze website kunt vinden.

 

Een aantal voordelen

 • Waterdoorlatendheid: Een van de grootste halfverharding voordelen is dat het waterdoorlatend is, wat helpt bij het verminderen van wateroverlast. 
 • Natuurlijke uitstraling 
 • Lage onderhoudskosten 
 • Duurzaamheid: Duurzaam halfverharding materialen zijn vaak milieuvriendelijk. 
 • Flexibiliteit: Kan gemakkelijk worden aangepast of uitgebreid. 

 

Unieke eigenschappen

 • Comfort: Door de samenstelling van het materiaal biedt halfverharding een comfortabele ondergrond voor wandelaars en fietsers. 
 • Aanpassingsvermogen: Het is geschikt voor een breed scala aan toepassingen en kan worden aangepast aan de specifieke eisen van elk project, inclusief variaties in kleur en textuur. 
 • Geen onkruidgroei
 • Eenvoudig te verwerken 

Halfverharding biedt een veelzijdige en milieuvriendelijke oplossing voor jouw diverse infrastructuurprojecten, met een natuurlijke uitstraling en praktische voordelen die het tot een aantrekkelijke keuze maken voor zowel openbare als private ruimten. 

Veelgestelde vragen over halfverharding

 1. Wat is de beste halfverharding?
  Wij adviseren om dolomiet te gebruiken voor halfverharding omdat deze jarenlang meegaat. Het is ook een hele stevige en stabiele ondergrond, en heeft ook ene goede waterdoorlatendheid. Maar het gaat er uiteindelijk om wat je eisen zijn en je voorkeur.
 2. Welke soorten halfverharding zijn er?
  Er zijn veel verschillende soorten halverharding en ze worden voor diverse projecten gebruikt, hier noemen ik enkele halfverdarders: Grind-en-splitpaden, Schelpenpaden, Dolomietpaden, Padvast, Houtsnipperpaden, Cacaodoppenpaden, Leem- en kleiwegen 
 3. Waarom halfverharding?
  Halfverharding is een uitstekende keuze omdat het waterdoorlatend is en daardoor voorkom je aan wateroverlast. Het heeft een natuurlijke uitstaling. Het is duurzaam en flexibiel dat betekent dat je het eenvoudig kan aanpassen of repareren. 

Onze service

Heb je nog vragen over een bepaald product en kom je er niet uit? Stel ze dan gerust aan onze klantenservice, wij zijn bereikbaar per mail en per telefoon.
Telefoonnummer:085-238 0200
Emailadres:info@123natuurproducten.nl

Meer ontdekken?

Ontdek ook andere producten uit ons assortiment

Blijf op de hoogte

Ontvang de laatste updates, nieuws en persoonlijke aanbiedingen direct in uw mailbox.

Hoe we met je data omgaan? dat kunt u bekijken in onze
privacyverklaring. Je kan ook altijd weer afmelden voor deze e-mails.