Calculator Winkelwagen0 Account
header foto 123natuurproducten.nl

Gratis Bezorgd

A-kwaliteit producten

Niet goed? Geld terug!

Koop duurzaam!

Gratis Bezorgd

A-kwaliteit producten

Niet goed? Geld terug!

Koop duurzaam!

Home / Tuin Bedekking / Miscanthus

Miscanthus

Miscanthus strooisel is een innovatief, duurzaam en natuurlijk alternatief voor traditionele bodembedekkers. Het is een perfecte keuze voor paardenstallen en andere toepassingen waar strooisel nodig is. Maar wat maakt Miscanthus strooisel zo interessant en waar komt het vandaan?

Wat is Miscanthus?

Miscanthus is een type gras dat inheems is in Azië en al meer dan 100 jaar wordt geteeld in Europa en Noord-Amerika. Het groeit snel en heeft een hoog gehalte aan cellulose, waardoor het een ideaal gewas is voor de productie van biobrandstoffen, papier en bouwmaterialen. Maar het kan ook worden gebruikt voor andere toepassingen, zoals bodembedekking. Miscanthus wordt biologisch geteeld en is daarom een milieuvriendelijk en duurzaam gewas.

Wat is Miscanthus Strooisel?

Miscanthus strooisel is een natuurlijk strooisel gemaakt van de stengels van de Miscanthus plant. Het is ontworpen om te worden gebruikt als bodembedekking in paardenstallen en andere toepassingen waar strooisel nodig is. Het is een milieuvriendelijk alternatief voor traditionele bodembedekkers zoals stro en houtkrullen.

Hoe wordt het gemaakt?

Miscanthus strooisel wordt gemaakt door de stengels van de Miscanthus plant te oogsten en te verwerken. Het wordt geproduceerd door de stengels te hakselen en te zeven om de vezels van de stengels te scheiden. De vezels worden vervolgens gedroogd en geperst om een zacht en absorberend materiaal te creëren dat perfect is als bodembedekking.

Voordelen van het gebruik van Miscanthus strooisel

 • Miscanthus strooisel heeft een poreuze kern in de stengel, waardoor het drie keer meer vocht kan opnemen dan stro en twee keer meer dan houtkrullen.
 • Het zorgt voor een beter stalklimaat door de neutrale geur.
 • Het is stofvrij, waardoor het beter is voor de luchtwegen.
 • Het bevat van nature minder bacteriën dan andere producten, waardoor het schoner is.
 • Het strooisel wordt niet gegeten.
 • Miscanthus-strooisel is 100% natuurlijk en duurzaam biologisch geteeld.
 • Het product is snel composteerbaar.

In de volgende sectie zal ik ingaan op de duurzaamheid van Miscanthus strooisel en waarom het een betere keuze is dan traditionele bodembedekkers.

Duurzaamheid van Miscanthus Strooisel

Miscanthus strooisel is een duurzame keuze als bodembedekking. Hier zijn enkele redenen waarom:

Milieuvriendelijk

 • Miscanthus-strooisel is een milieuvriendelijk alternatief voor traditionele bodembedekkers. Het is 100% natuurlijk en vrij van chemicaliën, waardoor het veilig is voor dieren en het milieu.

Biologisch geteeld

 • Miscanthus-strooisel wordt biologisch geteeld, wat betekent dat het wordt geteeld zonder het gebruik van chemicaliën, pesticiden of kunstmest. Dit minimaliseert de impact op het milieu en zorgt voor een veiliger product voor dieren.

Snel composteerbaar

 • Miscanthus-strooisel is snel composteerbaar en kan worden gebruikt als een natuurlijke meststof in tuinen en akkers. Dit vermindert de hoeveelheid afval en draagt bij aan een duurzamere landbouw.

Lokaal geteeld

 1. Miscanthus-strooisel wordt lokaal geteeld, wat betekent dat het minder transport nodig heeft om op de plaats van bestemming te komen. Dit vermindert de CO2-uitstoot en draagt bij aan een duurzamere toekomst.

Voordelen van het gebruik van duurzame producten in paardenstallen en andere toepassingen

 • Duurzame producten verminderen de impact op het milieu en helpen bij het behoud van natuurlijke hulpbronnen.
 • Ze kunnen bijdragen aan een betere gezondheid van dieren door het verminderen van blootstelling aan chemicaliën en schadelijke stoffen.
 • Duurzame producten kunnen ook helpen om de kosten te verlagen door minder afhankelijk te zijn van schaarse natuurlijke hulpbronnen.

Nu we hebben gekeken naar de duurzaamheid van Miscanthus strooisel en de voordelen van het gebruik van duurzame producten, zullen we in de volgende sectie ingaan op waarom Miscanthus strooisel specifiek geschikt is voor paardenstallen.

Miscanthus Strooisel voor Paardenstallen

Miscanthus strooisel is een uitstekende keuze als bodembedekking voor paardenstallen. Hier zijn enkele redenen waarom:

Absorptie

 • Miscanthus-strooisel heeft een poreuze kern in de stengel waardoor het drie keer meer vocht kan opnemen dan traditioneel stro en twee keer meer dan houtkrullen. Dit betekent dat het paardenstal droger blijft, wat beter is voor de gezondheid van de paarden.

Geurloos en stofvrij

 • Miscanthus-strooisel heeft een neutrale geur en is stofvrij gemaakt, waardoor het beter is voor de luchtwegen van de paarden en de stalklimaat verbetert.

Schoon en hygiënisch

 • Miscanthus-strooisel is van nature minder bacterieel dan andere producten en wordt niet gegeten door paarden, wat betekent dat het schoner en hygiënischer is.

Duurzaam en natuurlijk

 • Miscanthus-strooisel is 100% natuurlijk en duurzaam biologisch geteeld, zonder gebruik te maken van chemicaliën, pesticiden of kunstmest tijdens het groeiproces.

In vergelijking met traditionele strooisels zoals stro en houtkrullen heeft Miscanthus strooisel veel voordelen. Stro kan stoffig zijn en heeft soms een sterke geur. Het kan ook een voedingsbron zijn voor schimmels en bacteriën, wat kan leiden tot ademhalingsproblemen en ziektes bij paarden. Houtkrullen kunnen ook stoffig zijn en de houtsnippers kunnen splinters veroorzaken, wat gevaarlijk kan zijn voor de paarden.

Belangrijke factoren om rekening mee te houden bij het kiezen van paardenstrooisel zijn de gezondheid en het welzijn van de paarden, het gemak van het onderhoud van de stal en de duurzaamheid van het product. Miscanthus strooisel voldoet aan al deze criteria en is daarom een uitstekende keuze voor paardenstallen.

Hoe Miscanthus Strooisel te Gebruiken

Nu u heeft besloten om Miscanthus strooisel te proberen, is het belangrijk om te weten hoe u het op de juiste manier kunt gebruiken. Hier zijn enkele tips om u op weg te helpen:

 1. Bedek de bodem van de stal met een laag van minstens 15 cm Miscanthus strooisel. Dit zorgt voor een goede absorptie van urine en vocht en voorkomt dat uw paard op een natte ondergrond staat.
 2. Voeg indien nodig meer strooisel toe om de vochtigheidsniveaus te handhaven. Het is beter om kleine hoeveelheden strooisel toe te voegen om de kwaliteit van het strooisel te behouden.
 3. Verwijder mest, urine en nat strooisel regelmatig uit de stal en vervang deze delen door vers Miscanthus strooisel.
 4. Hark het strooisel regelmatig om klonten te breken en de luchtcirculatie te verbeteren. Dit helpt om de ammoniakgeur te verminderen en zorgt voor een beter stalklimaat.

Naast het gebruik in paardenstallen heeft Miscanthus strooisel ook andere toepassingen. Het kan worden gebruikt als bodembedekking voor tuinen en bloembedden, als mulch voor groentetuinen en als een natuurlijke meststof voor planten.

Hier zijn enkele tips voor het gebruik van Miscanthus strooisel in deze toepassingen:

 1. Breng een laag van 5-10 cm aan op de bodem van uw tuinbedden of plantenpotten. Dit zal helpen om vocht vast te houden en de bodem te verbeteren.
 2. Gebruik het als mulch om onkruid te onderdrukken en de bodem te beschermen tegen uitdroging. Het kan ook helpen om de bodemtemperatuur te reguleren en de groei van planten te bevorderen.
 3. Meng het met compost om een ​​hoogwaardige organische meststof te creëren. Het kan ook worden toegevoegd aan andere bodemverbeteraars zoals turf of wormencompost.

Met deze tips kunt u Miscanthus strooisel effectief gebruiken in uw paardenstal of tuin. Het is een veelzijdig en duurzaam product dat u vele voordelen biedt. Probeer het vandaag nog en ontdek zelf waarom het een geweldige keuze is voor u en het milieu!

Conclusie

Als u op zoek bent naar een duurzaam en effectief strooisel voor uw paardenstal, dan is miscanthus-strooisel een uitstekende keuze. Het is een natuurlijk en milieuvriendelijk product dat een betere stalklimaat en luchtkwaliteit biedt dan traditionele strooiselproducten. Het is stofvrij en bevat van nature minder bacteriën, waardoor het beter is voor de luchtwegen van uw paarden. Bovendien absorbeert het meer vocht dan stro en houtkrullen, waardoor het minder vaak hoeft te worden ververst.

Niet alleen is miscanthus-strooisel beter voor uw paarden, maar het is ook beter voor het milieu. Miscanthus is een hernieuwbare bron die snel groeit en geen pesticiden of meststoffen nodig heeft om te gedijen. Het verbetert het de bodemstructuur en kan het koolstof vastleggen in de bodem, waardoor het een effectieve koolstofopslagmethode is.

Kortom, miscanthus-strooisel is een uitstekende keuze voor paardenstallen en biedt tal van voordelen voor zowel uw paarden als het milieu. Probeer het vandaag nog en ervaar zelf de vele voordelen van dit geweldige product!

Meer ontdekken?

Ontdek ook andere producten uit ons assortiment