Calculator Winkelwagen0 Account

Tuinaarde mengen 

Deel dit bericht met anderen via:

Het mengen van tuinaarde is cruciaal door tuinaarde te mengen met andere organische stoffen groeien je planten beter en is er bodemverbetering. Hier zijn enkele stappen om dit proces effectief uit te voeren: 

Kies de juiste tuinaarde
Begin met hoogwaardige tuinaarde die rijk is aan organisch materiaal. Dit zorgt voor een goede basis voor bodemverbetering, zoals onze bemeste tuinaarde

Voeg compost toe
Compost is een uitstekende toevoeging omdat het rijk is aan voedingsstoffen en helpt bij het verbeteren van de bodemstructuur. Meng ongeveer 30% compost met 70% tuinaarde voor een gebalanceerd mengsel. 

Zand voor drainage
Als je te maken hebt met zware kleigrond, kan het toevoegen van zand helpen om de drainage te verbeteren. Dit is essentieel voor de optimale groei van veel planten, omdat het voorkomt dat de wortels in te natte omstandigheden blijven staan. We adviseren je om onze drainagezand hiervoor te gebruiken.

Drainagezand is een grove natuurlijke zandsoort die goede waterdoorlatende eigenschappen heeft.

Organische meststoffen
Voorzie je tuinaarde van extra voedingsstoffen door organische meststoffen toe te voegen. Dit helpt bij de bodemverbetering en bevordert de groei van sterke, gezonde planten. 

pH-waarde controleren
Controleer de pH-waarde van je tuinaarde. Voor de meeste planten is een pH tussen 6 en 7 ideaal. Als de pH te hoog of te laag is, kun je deze aanpassen door bijvoorbeeld kalk (om de pH te verhogen) of zwavel (om de pH te verlagen) toe te voegen. Bekijk hier hoe je dat moet meten. 

Mulch toevoegen
Tot slot kan het toevoegen van mulch boven op de gemengde tuinaarde helpen om vocht vast te houden, onkruidgroei te onderdrukken en de bodemtemperatuur te reguleren. 

Conclusie

Door tuinaarde te mengen met de juiste componenten, creëer je een ideale omgeving voor je planten, wat leidt tot optimale groei en een gezonde, productieve tuin. Het proces van bodemverbetering is een voortdurende taak, maar met deze stappen leg je een solide basis voor succes. 

Deel dit bericht met anderen via:

Blijf op de hoogte

Ontvang de laatste updates, nieuws en persoonlijke aanbiedingen direct in uw mailbox.

Hoe we met je data omgaan? dat kunt u bekijken in onze
privacyverklaring. Je kan ook altijd weer afmelden voor deze e-mails.