Calculator Winkelwagen0 Account

Wanneer boom planten? 

Deel dit bericht met anderen via:

Het juiste moment om een boom te planten is cruciaal voor de groei en ontwikkeling van de boom. Over het algemeen is de beste tijd om bomen te planten in de herfst of het vroege voorjaar. Dit is omdat de temperatuur dan mild is en er voldoende regenval is, wat gunstig is voor de wortels van je boom om zich goed te vestigen in de grond. 

Seizoenen: Herfst en lente

In de herfst hebben je bomen de kans om hun wortels te laten groeien voordat de winterkou toeslaat. Dit geeft hun een voorsprong voor het komende groeiseizoen. Planten in het vroege voorjaar, voordat de boom begint uit te lopen, zorgt ervoor dat de boom direct kan beginnen met groeien zodra de temperatuur stijgt. 

Advies 

Bij het planten van bomen is het belangrijk om te letten op de wortels van de boom. Zorg ervoor dat de wortels van een boom goed verspreid zijn in het plant gat en dat ze niet geknikt of gebroken zijn. Dit bevordert een gezonde groei en een sterke verankering in de grond. 

Eigen boompje 

Voor degenen die hun eigen boompjes willen maken, is het belangrijk om te beginnen met goede kwaliteit zaailingen (dat zijn jonge zaadjes) of jonge bomen met een gezond wortelstelsel. Planten bomen wanneer de omstandigheden optimaal zijn, helpt bij het waarborgen van een succesvolle groei en een lange levensduur van de bomen. 

Kun je ook bomengrond gebruiken? 

Bij het planten van bomen is het gebruik van de juiste grond erg belangrijk voor een gezonde groei en sterke ontwikkeling van de boom. Een goede optie hiervoor is het gebruik van bomengrond, zoals te vinden is op onze website 123natuurproducten.nl. Deze speciale grondmix biedt verschillende voordelen die bijdragen aan de optimale groei van je boom. 

Bomengrond 123natuurproducten.nl

Bomengrond is essentieel voor het bevorderen van gezonde groei en duurzaamheid van je bomen.

Voordelen van onze bomengrond: 

 • Verbeterde voedingsstoffen
  Bomengrond is speciaal samengesteld om de juiste balans van voedingsstoffen te bieden die bomen nodig hebben. Dit zorgt ervoor dat de boom vanaf het begin voldoende voeding heeft om goed te groeien. 
 • Goede waterhuishouding
  Deze grond heeft uitstekende waterregulerende eigenschappen, wat betekent dat het water goed wordt vastgehouden maar ook goed afvloeit. Dit voorkomt wortelrot en zorgt ervoor dat de boomwortels altijd toegang hebben tot voldoende vocht. 
 • Verbeterde structuur
  De structuur van bomengrond is vaak luchtiger dan gewone tuinaarde. Dit zorgt ervoor dat de wortels van een boom zich gemakkelijk kunnen verspreiden en stevig verankerd raken, wat belangrijk is voor de stabiliteit en groei van de boom. 
 • Gezonde bodemomgeving
  Bomengrond bevat vaak organisch materiaal dat de bodemstructuur en bodemgezondheid verbetert. Dit creëert een gunstige omgeving voor micro-organismen die bijdragen aan de afbraak van organisch materiaal en de beschikbaarheid van voedingsstoffen. 
 • Langdurige effecten
  Door het gebruik van bomengrond profiteert je boom langdurig van de verbeterde bodemkwaliteit. Dit zorgt ervoor dat de boom jarenlang gezond blijft en goed groeit. 

Conclusie

Door te kiezen voor bomengrond van onze website, geef je je bomen de beste start en zorg je ervoor dat ze optimaal kunnen groeien. Planten bomen wanneer de omstandigheden goed zijn en met de juiste grond, zoals bomengrond, kan het verschil maken tussen een matige en een uitstekende groei van je bomen. Bekijk hier onze bomengrond. 

Deel dit bericht met anderen via:

Blijf op de hoogte

Ontvang de laatste updates, nieuws en persoonlijke aanbiedingen direct in uw mailbox.

Hoe we met je data omgaan? dat kunt u bekijken in onze
privacyverklaring. Je kan ook altijd weer afmelden voor deze e-mails.