Calculator Winkelwagen0 Account

Zilverzand of Brekerzand: Eigenschappen en voordelen 

Deel dit bericht met anderen via:

Zilverzand en brekerzand zijn twee veelgebruikte zandsoorten, elk met unieke eigenschappen en voordelen die ze geschikt maken voor verschillende toepassingen. Hieronder vindt je een overzicht van hun eigenschappen, voordelen en mogelijke toepassingen, en ook informatie over de beschikbare verpakkingsopties.

Zilverzand 

Eigenschappen: 

  • Zilverzand bestaat hoofdzakelijk uit kwarts (siliciumdioxide, SiO₂) met een zuiverheidsgehalte van vaak meer dan 95%. Dit maakt het een van de puurste zandsoorten. De korrelgrootte van het zand heeft een uniforme en fijne korrelstructuur, met korrels variërend van 0,1 tot 0,5 millimeter in diameter. Zilverzand is over het algemeen wit tot lichtgrijs, wat wijst op de zuiverheid en de afwezigheid van verontreinigingen. En het reageert niet gemakkelijk met andere stoffen, wat het stabiel en betrouwbaar maakt voor gebruik in chemisch gevoelige toepassingen. Het zilverzand staat met een hardheid van 7 op de schaal van Mohs.  

Voordelen: 

  • Door de hoge zuiverheid is zilverzand ideaal voor het toepassen waar chemische zuiverheid cruciaal is, zoals in de glas- en keramiekindustrie. Door de uniforme korrelgrootte zorgt voor een stabiele structuur, wat belangrijk is voor consistentie in productieprocessen. Je kan het zilverzand ook gebruiken voor decoratief beton of voegen. 

Wij verkopen onze zilverzand in zakken van 25 en 20 kilo en je kunt ook bij ons een bigbag kopen.

Brekerzand 

Eigenschappen: 

  • Brekerzand wordt geproduceerd door het breken van steenslag, meestal van harde gesteenten zoals graniet of kalksteen. Dit proces creëert hoekige korrels met scherpe randen. Wat zorgt voor een stabiele ondergrond. De kleur van brekerzand varieert afhankelijk van het basismateriaal, maar is meestal grijs of bruinachtig. Door de hoekige vorm van de korrels heeft brekerzand een uitstekende waterdoorlatende eigenschap. Het brekerzand is zwaarder en compacter dan sommige andere zandsoorten, wat zorgt voor extra stabiliteit in constructietoepassingen.  

Voordelen: 

  • Door de stabiliteit grijpen de korrels goed in elkaar, wat zorgt voor een stabiele en stevige ondergrond. Dit is essentieel voor toepassingen zoals bestrating en funderingen. De goede drainage-eigenschappen maken brekerzand geschikt voor gebruik in situaties waar waterafvoer belangrijk is, zoals bij het aanleggen van wegen en sportvelden. Brekerzand is vaak goedkoper dan zilverzand vanwege de lagere kosten voor winning en productie. En je kan brekerzand voor een breed scala gebruiken zoals bouw- en infrastructuurprojecten, aanleggen van terrassen en opritten. 

Wij verkopen onze brekerzand in bigbags, 0-3 zak 20kg, rood 0-2 zak 20kg en zwart 0-2 zak 20kg.

Conclusie 

Zilverzand en brekerzand bieden beide unieke eigenschappen en voordelen die hen geschikt maken voor verschillende toepassingen. Zilverzand, met zijn hoge zuiverheid en uniforme korrelgrootte, is ideaal voor hoogwaardige industriële toepassingen zoals glas- en keramiekproductie en voegen. Brekerzand, met zijn hoekige korrels en uitstekende drainage-eigenschappen, biedt stabiliteit en waterbeheeroplossingen, waardoor het perfect is voor bouw- en infrastructuurprojecten. De keuze tussen zilverzand en brekerzand hangt af van de specifieke vereisten van het project en de gewenste eigenschappen. Bekijk hieronder onze zilverzand en brekerzand en bestel ze vandaag. 

Deel dit bericht met anderen via: