Winkelwagen Account

123natuurproducten is de specialist in boomschors, wij staan garant voor een goede kwaliteit, tegen een goede prijs. Je vindt bij ons Franse decor, Franse classic en dennenboomschors. Neem een kijkje in ons assortiment voor alle soorten en maak je keuze.

Boomschors kopen

Als je boomschors wil kopen ben je bij ons dus aan het goede adres. We leveren in grote hoeveelheden, maar je kunt bij ons ook terecht voor losse zakken, net wat jij nodig hebt! Bovendien weten we bij 123 Natuurproducten precies wat jij nodig hebt voor jouw tuin.

De voordelen van gebruik in de tuin

Boomschors is een veel voorkomende tuin bedekking in de tuin. Je kunt het in de tuin gebruiken voor het aanleggen van een terras of looppad. Boomschors wordt hoofdzakelijk gebruikt in de tuin als bodembedekker tussen de perken. Het is dus prima te gebruiken als decoratie, maar het heeft nog meer voordelen:

  • Het houdt onkruid tegen
  • De grond droogt minder snel uit
  • Het activeert op den duur het bodemleven en de bodemstructuur

Boomschors tegen onkruid

Boomschors wordt veel gebruikt om onkruid in borders tegen te gaan. Met name in een fijne fractie is het daar erg geschikt voor. Hoe fijner de schors, hoe minder licht en lucht het doorlaat. Dit houdt in dat onkruid zich maar moeilijk zal kunnen ontwikkelen. Ideaal dus, maar let wel op dat fijne fractie boomschors iets minder lang meegaat dan schors met een fractie van 20-40mm. Ook dit type werkt overigens prima tegen onkruid, als je een iets dikkere laag aanhoudt van zo’n 10cm.

Dennenschors is ook zeer effectief tegen onkruid in de tuin. Dit omdat deze een veel plattere structuur heeft dan de Franse boomschors. Dennenboomschors wordt naast het gebruik tegen onkruid ook veel gebruikt om te de grond te bedekken.

Boomschors als bodembedekker

Boomschors is een erg populaire bodembedekker en je ziet het dan ook terug in menig tuin in Nederland. Die populariteit is natuurlijk niet voor niets, je verfraait je tuin ermee, voorkomt dat er onkruid groeit en het houdt de ondergrond ook langer gezond. Niet alleen in tuinen is boomschors populair, het wordt ook veel gebruikt op speelplaatsen. De schors fungeert dan als valdemping en je hoeft er geen dure rubberen tegels of matten voor neer te leggen.

Bestellen bij 123Natuurproducten

Je kunt je boomschors in verschillende hoeveelheden bestellen. Dit begint bij een zak van 40 of 50 liter, daarna heb je de keuze uit big bags. Deze big bags bevatten 0,5 kuub (500 liter), 1 kuub (1000 liter) of 2 kuub (2000 liter). Als je weet hoe groot het oppervlakte is kun je direct berekenen hoeveel boomschors je nodig hebt. Voor een gehele tuin zul je bijvoorbeeld big bags nodig hebben, wil je slechts wat delen van je tuin of border opvullen dan kun je waarschijnlijk ook uit met een zak van 40 of 50 liter. Twijfel je over de juiste hoeveelheid? Neem dan gerust even contact met ons op!

Los gestort boomschors

Wil je boomschors los gestort kopen en bestellen? Geen probleem! Je kunt dan contact met ons opnemen voor een prijs voor los gestort op maat. Hou er hierbij wel rekening mee dat het los laten storen van schors pas voordelig is vanaf ongeveer 20m3. Neem voor je het los bestelt eerst contact met ons op. Dan kunnen we ook direct bepalen hoe we de boomschors gaan leveren. Het is van belang dan aan te geven wat de losplaats is, zodat wij kunnen bepalen welke auto we mee moeten nemen.

Meer weten?

Wil je meer weten over ons assortiment, of heb je advies nodig? Neem dan contact op met onze klantenservice. Daar kun je ook terecht als je je boomschors in grotere hoeveelheden of los gestort wil bestellen.

 

 

Veelgestelde vragen over boomschors

Welke boomschors moet ik kiezen?

Boomschors is er voor diverse toepassingen, maar wordt meestal gebruikt ter decoratie, als looppad of als ondergrond voor een speelplaats. Daarnaast is het voor veel mensen ook belangrijk dat de boomschors onkruid tegenhoudt. Franse boomschors is het meest geschikt als decoratie, of als tuinpad voor licht gebruik. Daarnaast is het ook goed te gebruiken als ondergrond bij kinderspeelplaatsen, omdat het de val dempt. Dennenschors is voor dezelfde toepassingen te gebruiken, maar gaat wat minder lang mee.

Waarom boomschors in de tuin?

Er zijn meerdere redenen om boomschors in je tuin te gebruiken. Zo houdt het onkruid tegen, ziet het er mooi uit en is het geschikt om over te lopen. Als je een speeltoestel zoals een schommel of een glijbaan in je tuin hebt is het bovendien erg geschikt als ondergrond rondom het toestel. Boomschors dempt namelijk de val van kinderen. Heb je opvulling nodig voor je border? Ook daarvoor kun je het prima gebruiken!

Hoe lang gaat boomschors mee?

Over het algemeen gaat boomschors een aardig tijdje mee, maar het blijft een natuurlijk product. Na verloop van tijd zal het daarom vervangen moeten worden. Bij Franse boomschors kun je rekenen op een periode van zo’n 5 tot 7 jaar tot het aan vervanging toe is. Bij dennenschors kom je al iets eerder aan vervanging toe, na zo’n 4 tot 5 jaar.