Calculator Winkelwagen0 Account
Tuinaarde 123natuurproducten.nl | exclude

Gratis Bezorgd

A-kwaliteit producten

Niet goed? Geld terug!

Koop duurzaam!

Gratis Bezorgd

A-kwaliteit producten

Niet goed? Geld terug!

Koop duurzaam!

Home / Tuinaarde

Tuinaarde

Tuinaarde is ideaal om je tuin of gazon mee op te vullen of op te hogen. Het is stevige grond die gemakkelijk in je tuin aan te brengen is en gemakkelijk te verdelen valt. Het heeft een donkere kleur en is prima te vermengen met de al aanwezige grond. Wil je het puur gebruiken om je tuin of gazon op te vullen, dan is reguliere tuinaarde perfect. Wil je dat er ook planten tussen kunnen groeien, dan is de bemeste variant een betere keuze. In onze webshop vind je beide soorten, maak je keuze en bestel direct vanuit heel Nederland!

Tuinaarde voor in jouw tuin

Er zijn verschillende soorten tuinaarde. Reguliere tuinaarde is zoals gezegd alleen bedoeld ter opvulling of ophoging van de tuin. Als je probeert planten te laten groeien in reguliere tuinaarde zul je bedrogen uitkomen door het gebrek aan voedingsstoffen. Je kunt het wel combineren met de grond die er al ligt. Heb je bijvoorbeeld een stukje in je tuin of in een border dat wegzakt? Dan kun je het gerust opvullen met tuinaarde.

Bemeste tuinaarde voor planten

Wil je tuinaarde kopen en deze juist gaan gebruiken om planten in te zetten? Dan kies je voor bemeste tuinaarde. Deze is speciaal gemaakt is om begroeiing toe te laten, maar heeft ook dezelfde verstevigende eigenschappen als de reguliere variant. Hiermee sla je dus twee vliegen in één klap.

Wat is het verschil met potgrond?

Je kunt bij ons zowel terecht voor bemeste tuinaarde als voor potgrond. Maar wat is nou eigenlijk het verschil? En kun je potgrond bijvoorbeeld ook in je tuin gebruiken? Kort gezegd zit het verschil in toepassing al in de naam: tuinaarde gebruik je in de tuin, potgrond in bloempotten of bloembakken. Ze hebben dus beide ook specifieke voordelen voor hun toepassing. Zo is potgrond erg luchtig en bevat het de juiste balans van voedingsstoffen om de plant of planten in de pot goed te laten groeien. Onze bemeste tuinaarde heeft ook de juiste balans, maar dan voor in je tuin. Omdat tuinaarde ook bodemverbeterende eigenschappen heeft biedt het je tuin ook extra stevigheid. Je kunt beide soorten dus niet omwisselen: je kunt geen tuinaarde als potgrond gebruiken of je tuin aanvullen met potgrond. Lees hier verder om meer te weten over de verschillende soorten potgrond.

Verschillende hoeveelheden

Of je nou één 40 literzak nodig hebt om een klein plantsoentje in je tuin mee te vullen of juist 60 zakken of meerdere big bags, je kunt bij ons eenvoudig kiezen tussen verschillende hoeveelheden en profiteert hierbij vaak ook nog van staffelkorting. Kijk daarvoor bij de soort die jij nodig hebt, bij elke soort staat aangegeven in welke hoeveelheden ze te bestellen zijn!

Tuinaarde kopen

Je kunt bij ons bemeste tuinaarde kopen, alsook compost, potgrond, teelaarde en tuinturf. We bezorgen door heel Nederland, dus je hoeft er niet voor naar een winkel. Als je twijfelt over de benodigde hoeveelheid of de juiste soort kun je gerust contact opnemen met onze klantenservice.

Verschillende soorten compost

Onder tuinaarde valt ook de serie compost. Wij verkopen verschillende soorten compost zoals:

Er zijn verschillende soorten compost die kunnen worden geproduceerd, afhankelijk van de gebruikte materialen en het composteringsproces. Hieronder staan enkele veelvoorkomende soorten compost:

  1. Tuincompost – Dit is de meest voorkomende soort compost en wordt geproduceerd door een mix van groenafval (zoals gras, bladeren, takjes) en bruin materiaal (zoals stro, papier, karton) te composteren. Tuincompost kan worden gebruikt als bodemverbeteraar in de moestuin, siertuin en potplanten.
  2. Champignoncompost (champost) – Dit is een type compost dat wordt geproduceerd door de resten van champignonkwekerijen te composteren. Het bevat een hoog gehalte aan organische stoffen en minerale stikstof en kan worden gebruikt als bodemverbeteraar in de moestuin, siertuin, boomgaard en op het land.

Elk type compost heeft zijn eigen specifieke voordelen en toepassingen. Het is belangrijk om de juiste soort compost te kiezen die past bij de specifieke behoeften van uw tuin en gewassen.

Contact

Je kunt onze klantenservice zowel telefonisch als per mail benaderen. Zij staan klaar om al je vragen te beantwoorden over onze producten en onze service.

Veelgestelde vragen over tuinaarde kopen

Wat is tuinaarde?

Tuinaarde is een combinatie van grondstoffen die gebruikt wordt om te bemesten en/of de bodem te verbeteren. Het wordt meestal gebruikt in de tuin, waar je het kunt mengen met de grond. Vooral voor planten die van een zurige bodem houden is tuinaarde erg geschikt. Tuinaarde is samengesteld uit meerdere grondstoffen, meestal gaat het hierbij om tuinturf en compost.

Wat is het verschil tussen potgrond en tuinaarde?

Het verschil tussen potgrond en tuinaarde kun je al herleiden uit de naam. Potgrond is bedoeld voor in plantenpotten en -bakken. Tuinaarde gebruik je juist voor de bodem van je tuin of een border. Potgrond is daarom ook wat luchtiger, dit komt namelijk de planten in een bloempot ten goede. Tuinaarde is wat zwaarder en minder luchtdoorlatend en moet daarom gemengd worden met de al aanwezige grond in de bodem.

Wanneer tuinaarde gebruiken?

Je gebruikt het om de bodem in je tuin aan te vullen of aan te sterken. Je verstevigt hiermee de bodem en zorgt ervoor dat gaten worden opgevuld. Je gebruikt het NIET in plantenpotten of bloembakken, daarvoor is de zuurtegraad van tuinaarde te hoog.

Meer ontdekken?

Ontdek ook andere producten uit ons assortiment

Blijf op de hoogte

Ontvang de laatste updates, nieuws en persoonlijke aanbiedingen direct in uw mailbox.

Hoe we met je data omgaan? dat kunt u bekijken in onze
privacyverklaring. Je kan ook altijd weer afmelden voor deze e-mails.