Winkelwagen Account

Haardhout

123Natuurproducten heeft jaren ervaring op het gebied van haardhout. Het haardhout in onze webshop is allemaal afkomstig van een Nederlandse producent. Het voldoet aan alle eisen van duurzaam bosbeheer en is FSC gecertificeerd. Ben je op zoek naar goed haardhout? Dan zit je goed bij ons! Al het oven gedroogde haardhout dat we verkopen is direct te stoken. Het vochtigheidspercentage ligt rond de 20%. Omdat de vraag naar dit product nog steeds elk jaar groeit, wordt het meeste in ovens gedroogd. Daarnaast kan je ook nog de nog het natuurlijk gedroogde haardhout kopen. Bekijk ons uitgebreide aanbod en kies het hout dat jij nodig hebt om je haardvuur mee aan te steken. Vergeet niet je aanmaakhout .

Haardhout in verschillende verpakkingen

 
Wij bieden haardhout aan in verschillende verpakkingen. Zo kun je het kopen in kisten van 1 of 2 kuub, waarbij het gestapeld is in een kist. Ook verkopen wij big bags van 1 of 2 kuub, het hout zit dan in een grote zak en is niet gestapeld. Naast bigbags en kisten verkopen wij ook netzakken van 21 en 40 liter. De netzakken bieden wij aan in de volgende hoeveelheden:
 
Netzakken van 21 liter
  • 18 netzakken op 1 pallet
  • 30 netzakken op 1 pallet
  • 42 netzakken op 1 pallet
  • 72 netzakken op 1 pallet
 Netzakken van 40 liter
  • 12 netzakken op 1 pallet
  • 24 netzakken op 1 pallet
  • 48 netzakken op 1 pallet

Verschillende soorten haardhout

 In haardhout bestaan verschillende soorten. 123Natuurproducten vind je de volgende soorten:

Oven gedroogd haardhout

 Oven gedroogd houdt dat in dat het kunstmatig gedroogd wordt. Omdat de vraag naar haardhout elk jaar nog stijgt wordt een groot deel oven gedroogd. De kachel waarin het hout wordt gedroogd wordt duurzaam gestookt. De snippers die vrijkomen bij het zagen en kloven worden hiervoor gebruikt. De kachel zorgt dat de droogkamer verhit wordt tot ongeveer 90 graden Celsius. Het hout staat ongeveer 5 dagen in deze kamer totdat het vocht uit het hout is verdampt. Oven gedroogd hout is vrij van ongedierte. De meeste ongedierte overleven een temperatuur van 90 graden niet.

Haardhout bestellen

 Je kunt je haardhout snel en voordelig bestellen op onze website. Wij leveren het dan binnen 5 werkdagen bij je thuis. Wil je je bestelling binnen twee werkdagen thuis hebben? Dat kan ook, laat het ons dan even weten. We kunnen namelijk met spoed leveren voor €25,- bovenop de reguliere prijs. Voorwaarde is wel dat je dan bestelt op werkdagen voor 12.00 uur.
 

Haardhout kopen

Heb je vragen over ons haardhout? Dan kun je terecht bij onze klantenservice, wij vertellen je er graag meer over. Zij kunnen je ook helpen met het bepalen van de juiste hoeveelheid of het juiste type hout voor jouw kachel. Onze klantenservice is te bereiken via info@123natuurproducten.nl. Telefonisch kan je ons bereiken op: 085 238 0200 tijdens werkdagen van 9.00-12.00 uur en 13.00 tot 16.00 uur.

Veelgestelde vragen over haardhout

Wat is het beste haardhout?

Welk type haardhout het best is, is afhankelijk van je kachel en van je eigen voorkeuren. Zo kun je met berken haardhout je kachel het snelst opstoken, maar kun je met eiken, beuken of essen haardhout juist het langst door. Dit komt omdat berkenhout sneller ontbrandt vanwege de wat zachtere textuur van het hout. Eiken, beuken en essen haardhout is harder en doet er daardoor langer over om tot volledige ontbranding te komen. Vaak wordt er daarom gekozen voor een combinatie van berken haardhout met een of meerdere van de hardere soorten.

Wat kost een kuub haardhout?

Een kuub haardhout kost tussen de €200,- en €275,- per losse kuub, afhankelijk van de soort en de verpakking. Zo vind je bij ons 1 kuubs kisten voor haardhout, maar ook big bags, die ietsjes goedkoper zijn. Bestel je per 2 kuub, dan wordt de prijs per kuub uiteraard lager en begint het al bij €165,-.

Hoe droog moet haardhout zijn?

Voor goede ontbranding wordt een maximale vochtigheidsgraad van 20% aangehouden. Hierbij ontbrandt het hout snel genoeg en blijft het ook langer branden. Het drogen van haardhout kan daarbij op twee manieren: natuurlijk en in speciale ovens/warmtekamers. Ovengedroogd haardhout is uiteraard sneller op de juiste vochtigheidsgraad dan natuurgedroogd.