Calculator Winkelwagen0 Account
header foto 123natuurproducten.nl

Gratis Bezorgd

A-kwaliteit producten

Niet goed? Geld terug!

Koop duurzaam!

Gratis Bezorgd

A-kwaliteit producten

Niet goed? Geld terug!

Koop duurzaam!

Home / Zand / Speelzand

Speelzand

Zand voor in de zandbak is ander zand dan je vindt op het strand of in het bos. Dit type zand is namelijk speciaal gezeefd en gespoeld zodat er zo schoon mogelijk zand overblijft dat niet aan je kleding of knieën blijft plakken. Heb je speelzand voor je zandbak nodig? Dan bestel je het bij 123Natuurproducten.

Speelzand voor je zandbak

Speelzand wordt veel gebruikt in zandbakken of andere speelplekken waar zand ligt. Het is zoals gezegd schoner dan regulier zand. Alle leem en ander grof organisch materiaal wordt uit het zand gespoeld en gezeefd, waardoor alleen het ‘schone’ zand nog overblijft. En dat schone zand wil je natuurlijk voor je kinderen, voor algemene hygiëne, maar ook omdat je met dit zand minder kans hebt op kleine schaafwondjes. Het zand is uiteraard nog wel plakkerig genoeg om mooie zandkastelen van te bouwen, maar blijft minder snel aan je kleding plakken.

Veilig speelzand

Als je je kinderen in speelzand laat spelen wil je wel dat het zand veilig is voor ze. Ons speelzand is dan ook vrij van gevaarlijke bestanddelen als (scherpe) steentjes. Zo kan je kind zorgeloos spelen in de zandbak. Ze bouwen er eenvoudig zandkastelen mee, kunnen hun eigen zandkoekjes ‘bakken’ of gewoon lekker graven en wroeten. Als je een zandbak hebt die je kunt afdekken, doe dit dan ook. Zo kunnen er ’s nachts geen andere spullen in je zandbak waaien die mogelijk schadelijk zijn. Ook voorkom je hiermee dat dieren de zandbak gaan gebruiken.

Speelzand is ook veilig als ondergrond voor je kinderen, een val in het zand is immers heel wat zachter dan op steen. Dit wil overigens niet zeggen dat speelzand ook het beste zand is als ondergrond voor schommels of speeltoestellen. Daarvoor heb je speciaal ‘valzand’.

Voorkom onkruid

Als je eenmaal een mooie bak schoon zand hebt wil je niet dat dit verpest wordt door opkomend onkruid. Dit kun je voorkomen door een worteldoek onder het zand te plaatsen. Dit doek voorkomt dat er onkruid van onderen doorkomt. Ook andere planten kunnen dan niet groeien in de zandbak.

De juiste hoeveelheid

De juiste hoeveelheid speelzand kun je gemakkelijk bepalen: een kubieke meter van een zandbak kan immers ook gevuld worden met een kubieke meter zand. Wil je juist nog een rand boven het zand behouden, dan vul je de zandbak met wat minder zand. Wel is het altijd verstandig om wat speelzand achter de hand te houden. Zand kan makkelijk wegwaaien, een deel kan smerig of nat worden en het risico dat kinderen met zand gaan gooien blijft ook altijd aanwezig. Dan is het fijn als je nog wat in huis hebt om de bak weer bij te vullen.

Speelzand bestellen

Bestel je speelzand en eventuele andere natuurproducten gemakkelijk via onze webshop. Speelzand is bij ons beschikbaar in losse zakken, maar ook per pallet van 10, 25 of 48 zakken. Heb je nog vragen over je bestelling of de eigenschappen van speelzand? Nee dan contact met ons op, we helpen je graag verder! Dan kunnen jij en je kinderen zorgeloos genieten van de zandbak.

Bekijk ook onze andere zanden.

Meer ontdekken?

Ontdek ook andere producten uit ons assortiment

Blijf op de hoogte

Ontvang de laatste updates, nieuws en persoonlijke aanbiedingen direct in uw mailbox.

Hoe we met je data omgaan? dat kunt u bekijken in onze privacyverklaring.
Je kan ook altijd weer afmelden voor deze e-mails.

    Inschrijven nieuwsbrief