Winkelwagen Account

Wil je dat jouw gazon er deze zomer weer strak bij ligt? Dan raden wij je aan om graszaad te zaaien en goed voor je gazon te zorgen. Gelukkig bieden wij het beste graszaad voor een siergazon voor jouw tuin. Ben je benieuwd naar het siergazon graszaad dat wij te bieden hebben? Check dan snel deze pagina!

Wanneer siergazon graszaad zaaien

In feite kun je het hele jaar door graszaad zaaien. In de periode tussen februari en oktober groeit het zaad het beste, snelste en gezondst. Let er ook op, dat je het zaad strooit als de grond vochtig is. Buiten mag het niet kouder 10°C zijn. Deze temperatuur heeft het zaad namelijk minstens nodig om te ontkiemen. Het kan rond drie weken duren tot het zaad begint te ontkiemen, maar het proces kun je eenvoudig versnellen door de grond vochtig te houden. Sproei de tuin ’s ochtends of ’s avonds voor het beste resultaat. Op warme dagen verdampt het vocht namelijk sneller, wanneer het met zonlicht in aanraking komt.

Greenstar siergazon graszaad

De mooie groene kleur valt op en biedt een prachtige uitstraling van je tuin. Dit siergazon graszaad groeit zelfs bij droog weer. Ook wanneer je het gras hebt gemaaid biedt het een hoge sierwaarde. Het graszaad heeft geen hoge betredingstolerantie.

Greenstar duurzaam siergazon graszaad

Als je op zoek bent naar een ecologisch product voor het bemesten en zaaien van het gazon is het ‘duurzaam siergazon graszaad’ van het merk Greenstar erg geschikt. Dit zaad zorgt voor een betere bodemvruchtbaarheid doordat het siergazon graszaad voedingsstoffen aan de grond afgeeft. Dit graszaad is ook een slimme keuze als je last hebt van onkruid. Extra bemesting is vrijwel niet meer noodzakelijk bij dit siergazon graszaad. Je profiteert dus van een mooi, groen gazon het hele jaar door.

Siergazon graszaad waar weinig zon op schijnt

Heb je niet het geluk dat jouw tuin veel zonlicht krijgt, maar wilt toch een mooi groen gazon? Dan kan het siergazon graszaad ‘schaduwrijk gazon’ van het merk Greenstar wellicht de uitkomst bieden. Bovendien wordt met dit zaad de vorming van mos beperkt en ontstaan geen kale plekken meer op het gazon. Je hebt dus een mooi groen gazon dat volledig uit gras bestaat. Door de hoge betredingstolerantie kan is het gazon ook geschikt om op gespeeld te worden.

Siergazon graszaad kopen

Al het graszaad binnen ons assortiment is verkrijgbaar in emmers van 1,5 kg, 3 kg, 7 kg, of een zak van 15 kg. Het maakt dus niet uit of je een groot of een klein gazon hebt om het zaad te strooien. Naast ons siergazon graszaad vind je een breed assortiment met andere producten die geschikt zijn voor jouw tuin. Bekijk hier alle soorten graszaad!