Calculator Winkelwagen0 Account
header foto 123natuurproducten.nl

Gratis Bezorgd

A-kwaliteit producten

Niet goed? Geld terug!

Koop duurzaam!

Gratis Bezorgd

A-kwaliteit producten

Niet goed? Geld terug!

Koop duurzaam!

Home / Zand / Zilverzand

Zilverzand

Zilverzand is een fijn en zuiver soort zand en is voor meerdere toepassingen te gebruiken. Zo kun je het gebruiken als ondergrond in een volière, tussen kunstgras en bij het leggen van siertegels of bestrating. Daarnaast kan het ook nog perfect als decoratief zand gebruikt worden, bijvoorbeeld als je een feest met een tropisch thema geeft.

Zilverzand bij bestraten

De voornaamste toepassing van zilverzand, of kwartszand zoals het ook genoemd wordt, is om bestrating te verdichten. Doordat het zand zo fijn is zorgt het niet voor krassen op de tegels, je kunt het er dus met een gerust hart opstrooien. Daarna veeg je het zand met een, bij voorkeur, zachte bezem in de voegen. Zo blijven de tegels goed op hun plek en verschuiven ze niet nadat u ze gelegd heeft.

Doordat de korrels van het zilverzand rond zijn, krast het niet in je tegels, maar rolt het er als het ware overheen. Aan gewoon zand zitten kleine scherpe randjes die je tegels kunnen verpesten met lelijke krassen. Kwartszand neemt ook geen vocht op, dus na een regenbui zit je niet met een verhoogde oprit of loszittende tegels.

Zilverzand voor kunstgras

Hoewel je het niet zou denken bij kunstgras, is het strooien van zilverzand een groot voordeel. Het biedt je kunstgras namelijk meer stevigheid. Zo buigen de grasstengels minder snel door het zand en blijft de mat beter liggen door het gewicht dat het zilverzand met zich meebrengt. Bovendien geeft het je kunstgrasmat een ‘echtere’ uitstraling, omdat ook tussen echt gras natuurlijk vaak zand zichtbaar is. Daarnaast is een prettige eigenschap van zilverzand dat het geen beschadiging aanricht aan je kunstgras en dat het ook nog eens milieuvriendelijk is.

Zilverzand ter decoratie

Zilverzand dient ook vaak ter decoratie, vanwege de lichte kleur en de fijne korrels. Zo kun je het gebruiken als je voor een feest of andere gelegenheid een strandje wilt creëren, als je zand nodig hebt in een theaterstuk of als je je volière wil inrichten. Mede daarom wordt het ook wel eens decozand genoemd. Na afloop ruim je het ook gemakkelijk weer op en kun je het natuurlijk ook voor andere toepassingen hergebruiken!

Zilverzand bestellen

Zoals je van ons gewend bent kun je het zilverzand ook in meerdere hoeveelheden bestellen, net wat jij nodig hebt! Je kunt een losse zak van 20 of 25 kg bestellen, maar als je meer nodig hebt kun je bij ons ook terecht voor pallets van tot wel 60 zakken van 20kg. Dus heb je een zak nodig om een klein stukje bestrating in te strooien, of heb je juist een grote klus waarvoor veel kwartszand nodig is? Je vindt het bij 123natuurproducten.

Meer weten?

Weet je niet hoeveel zilverzand je nodig hebt, of ben je benieuwd of het geschikt is voor jouw type bestrating? Neem dan contact op met onze experts, zij kunnen je hier alles over vertellen.

Bekijk ons hele assortiment zand.

Meer ontdekken?

Ontdek ook andere producten uit ons assortiment

Blijf op de hoogte

Ontvang de laatste updates, nieuws en persoonlijke aanbiedingen direct in uw mailbox.

Hoe we met je data omgaan? dat kunt u bekijken in onze
privacyverklaring. Je kan ook altijd weer afmelden voor deze e-mails.