Calculator Winkelwagen0 Account
header foto 123natuurproducten.nl

Gratis Bezorgd

A-kwaliteit producten

Niet goed? Geld terug!

Koop duurzaam!

Gratis Bezorgd

A-kwaliteit producten

Niet goed? Geld terug!

Koop duurzaam!

Home / Bodembedekkers / Houtsnippers

Houtsnippers

Houtsnippers worden in veel tuinen gebruikt als tuin bedekking. Ze hebben namelijk meerdere voordelen! Ze gaan de groei van onkruid tegen, ze zorgen ervoor dat de bodem voldoende vocht vasthoudt en ze zijn een mooie decoratie voor je tuin. Bij 123Natuurproducten vind je houtsnippers voor je tuin in diverse hoeveelheden en samenstellingen. Bekijk ons assortiment hieronder en bestel direct.

Houtsnippers kopen als milieuvriendelijke tuinbedekking

Houtsnippers als bodembedekker zijn een milieuvriendelijke keuze, 123natuurproducten verkoopt alleen snippers die gemaakt zijn van resthout. Dus denk aan houtsnippers die vrijkomen bij het kappen of snoeien van bomen of resthout van zagerijen. Houtsnippers zijn dus de ideale bodembedekker. Het is niet alleen minder belastend voor het milieu, ze dragen ook nog eens bij aan het verbeteren van de bodemstructuur, ze stimuleren namelijk het bodemleven. De grond blijft vochtig en creëert ruimte voor veel biologische activiteit. Ze zijn hierdoor ook erg goed geschikt voor in de houtsnippers moestuin. Natuurlijke houtsnippers in de moestuin kunnen helpen om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen.

Voor in de tuin

Je kunt dus prima houtsnippers gebruiken in je tuin, maar dan moet je natuurlijk wel weten hoeveel je nodig hebt. Dit kun je simpel berekenen door het aantal vierkante meters te vermenigvuldigen met de gewenste laagdikte. Voor borders, tuinen en paden adviseren we een laag van minimaal 7,5cm. Gebruik je ze als valdemping in bijvoorbeeld een speeltuin? Dan is een wat dikkere laag verstandig, ga dan uit van minimaal 10 cm dikte. Bij houtsnippers geldt sowieso dat de effectiviteit toeneemt naarmate de laag dikker wordt gelegd.

Hoeveel houtsnippers kopen

Stel je hebt een tuin van 6 bij 5 meter (6×5=30 m2). Je wil hierop een mooie laag snippers van 7,5 cm gebruiken dan gebruik je de volgende rekensom: 30m2 x7,5cm/ 100 = 2,25 m3 (2250 liter). Je hebt dan dus 2250 liter nodig. Je kan ook onze calculator hiervoor gebruiken: houtsnippers berekenen.

Voor in de speeltuin

Houtsnippers of houtchips zijn uitermate geschikt om te gebruiken in de speeltuin. Door ze te gebruiken onder speeltoestellen zorg je namelijk voor een betere valdemping. Tussen houtsnippers zit veel lucht dit zorgt bij een val dat de houtsnippers licht inklinken of meeveren zodat de val wordt gebroken. Bijkomend voordeel is dat het ook extra sfeer toevoegt aan je speeltuin, het oog wil immers ook wat!

Onkruid maakt geen kans met houtsnippers

Houtsnippers zorgen ervoor dat je minder onkruid in je tuin krijgt. Ze laten namelijk weinig licht en lucht door, met name als je een dikke laag aanlegt. Je hoeft dus niet telkens het onkruid tussen de snippers weg te plukken. Houtsnippers met een kleine fractie helpen het best tegen onkruid omdat het hier nog moeilijker doorheen komt.

Een natuurlijk bewateringssysteem

Houtsnippers in je tuin vormen een natuurlijk bewateringssysteem, wat goed van pas komt nu de zomers steeds warmer en droger worden. De snippers absorberen namelijk water, dat ze later ook weer vrijgeven. De grond onder en rondom de houtsnippers heeft dus baat bij deze water absorberende eigenschap. En niet alleen in de zomer bieden de snippers voordelen voor de rest van je tuin. In de winter helpt de laag met houtsnippers in je tuin ook om wortels te beschermen tegen vorst. De kou moet immers nog een extra laag door om bij de wortels van je planten te komen. Zodra de lente aanbreekt kun je dus weer optimaal genieten van de door jou geplante bloemen en planten! Er zal weinig verloren gegaan zijn.

Houtsnippers kopen

Houtsnippers zijn bij ons verkrijgbaar in verschillende soorten en hoeveelheden, dus er is voor ieder wat wils. Of je ze nou ter decoratie wil, als valdemping voor een speelplek of om je tuin op te vullen. Je kunt namelijk kiezen tussen verschillende loofhout- en naaldhout soorten: eikenhout big bag snippers, essenhout big bag snippers, berkenhout big bag snippers, populierhout big bag snippers, douglas, lariks, fijnspar en stamhout big bag met houtsnippers. En dan heb je ook nog keuze in de kleur, ga je voor een basic houtkleur, rood, antraciet of koper?

Heb je eenmaal je keus gemaakt voor de soort en de kleur, dan kun je met de eerder genoemde rekensom bepalen hoeveel je nodig hebt. Je kunt bij ons terecht voor losse zakken van 55 liter, maar ook voor big bags van 1 of 2 kuub. Als je big bags bestelt kun je ook kiezen voor een mix van verschillende houtsoorten. Een andere optie is om houtsnippers of houtchips los gestort te kopen. Dit is voordeliger als je hoeveelheden bestelt van meer dan 20m3. Wij leveren al onze houtsnippers gratis.

De verschillende soorten

In onze webshop heb je dus de keuze uit meerdere soorten, zoals hierboven al beschreven. Zoals je ziet is het al lang niet meer zo dat je alleen een natuurlijke look kunt creëren met je houtsnippers. Inmiddels kun je ze ook gewoon in verschillende kleuren bestellen. Perfect dus als je wat variatie in je tuin wil aanbrengen met rood of antraciet. Ga je toch voor de natuurlijke look dan kun je nog kiezen of je liever naaldhout of loofhout gebruikt. Voor ieder wat wils dus!

De aanleg

Het aanleggen van een laag houtsnippers in je tuin is niet heel moeilijk, maar het moet wel goed gebeuren. Daarom adviseren we altijd om een worteldoek te gebruiken, zodat onkruid helemaal geen kans meer maakt. Een worteldoek laat namelijk nog wel water door, maar een wortel of onkruid zal het niet lukken. Vervolgens kun je de snippers gaan strooien, verdeel ze hierbij gelijkmatig over het oppervlakte.

De dikte van de laag houtsnippers is cruciaal voor de effectiviteit, vinden wij bij 123Natuurproducten. “Voor tuinpaden en borders is een laag van minimaal 7,5 cm ideaal. Als je houtsnippers gebruikt in een speeltuin voor valdemping, adviseren wij om een laag van minimaal 10 cm aan te houden.”

De juiste hoeveelheid

Op basis van die laagdikte kun je ook de juist hoeveelheid berekenen. Ga hierbij uit van 1m3 per tien vierkante meter. Twijfel je toch over de juiste hoeveelheid? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice, zij helpen je dan met de berekening. Het is bovendien altijd goed om rekening te houden met een beetje overschot, je kunt beter iets te veel houtsnippers in huis halen zodat je later nog bij kunt strooien of voor het geval je verkeerd berekend hebt.

Waar je verder op moet letten

Waar je verder nog rekening mee moet houden zijn de omstandigheden waar de snippers mee te maken krijgen. Gebruik je ze bijvoorbeeld voor een looppad of als ondergrond van een speeltuin, dan zullen ze sneller slijten en zullen ze zich ook makkelijker verspreiden. Wij adviseren dan ook een dikke laag van 10cm te gebruiken. Daarnaast vormen de snippers ook een ideale bouwsteen voor vogelnestjes, sta dan ook niet verbaasd te kijken als je vogels ziet vliegen met jouw houtsnippers. De snippers zijn, zoals al eerder benoemd, niet eeuwig houdbaar, na een jaar of twee zijn ze aan vervanging toe. Hou dus goed in de gaten of ze nog stevig genoeg zijn en bestel op tijd nieuwe.

Houtsnippers bestellen bij 123Natuurproducten

Je kunt bij 123Natuurproducten houtsnippers bestellen en thuis laten bezorgen. Als je een big bag of losse bestelt raden we aan eerste even contact met ons op te nemen. Dan kun je ons laten weten waar we het best kunnen uitladen en dan kunnen wij ook rekening houden met het juiste voertuig voor bij jouw woning.

Vragen?

Met vragen over onze houtsnippers kun je terecht bij onze klantenservice. Zij weten alles over onze producten en helpen je graag verder. Je kunt ze bereiken via 085-2380200 of info@123natuurproducten.nl.

Veelgestelde vragen over houtsnippers

Welke houtsnippers in de tuin?

Er zijn meerdere soorten houtsnippers voor je tuin die je ter decoratie kunt gebruiken. Zo hebben we bij 123natuurproducten houtsnippers van loofhout en van naaldhout. Daarnaast heb je bij ons ook nog de keuze uit gekleurde snippers in de kleuren antraciet en rood.

Waar zijn gratis houtsnippers?

Soms kan je gratis houtsnippers ophalen bij je gemeente.

Hoe lang gaan houtsnippers mee?

Houtsnippers gaan over het algemeen tot zo’n twee jaar mee. Daarna is het tijd om ze te vervangen voor nieuwe houtsnippers. Dat het niet tientallen jaren meegaat komt omdat het een natuurlijk product betreft en het organisch afgebroken zal worden.

Wanneer houtsnippers strooien?

Houtsnippers kunnen het hele jaar door aangelegd worden, maar als je de snippers ook gebruikt om onkruid tegen te houden kun je dit het best vóór het voorjaar doen. Dan ben je namelijk het moment voor dat onkruid überhaupt begint te groeien.

Meer ontdekken?

Ontdek ook andere producten uit ons assortiment

Blijf op de hoogte

Ontvang de laatste updates, nieuws en persoonlijke aanbiedingen direct in uw mailbox.

Hoe we met je data omgaan? dat kunt u bekijken in onze
privacyverklaring. Je kan ook altijd weer afmelden voor deze e-mails.