Winkelwagen Account

Houtsnippers worden in veel tuinen gebruikt als tuin bedekking. Ze hebben namelijk meerdere voordelen! Ze gaan de groei van onkruid tegen, ze zorgen ervoor dat de bodem voldoende vocht vasthoudt en ze zijn een mooie decoratie voor je tuin. Bij 123Natuurproducten vind je houtsnippers in diverse hoeveelheden en samenstellingen. Bekijk ons assortiment hieronder en bestel direct.

Milieuvriendelijke tuin bedekking

Houtsnippers als bodembedekker zijn een milieuvriendelijke keuze, 123natuurproducten verkoopt alleen snippers die gemaakt zijn van resthout. Dus denk aan houtsnippers die vrijkomen bij het kappen of snoeien van bomen of resthout van zagerijen. Het is niet alleen minder belastend voor het milieu, ze dragen ook nog eens bij aan het verbeteren van de bodemstructuur, ze stimuleren namelijk het bodemleven.

Houtsnippers voor in de tuin

Je kunt houtsnippers dus prima in je tuin gebruiken, maar dan moet je natuurlijk wel weten hoeveel je nodig hebt. Dit kun je simpel berekenen door het aantal vierkante meters te vermenigvuldigen met de gewenste laagdikte. Voor borders, tuinen en paden adviseren we een laag van minimaal 7,5cm. Gebruik je ze als valdemping in bijvoorbeeld een speeltuin? Dan is een wat dikkere laag verstandig, ga dan uit van minimaal 10 cm dikte. Bij houtsnippers geldt sowieso dat de effectiviteit toeneemt naarmate de laag dikker wordt gelegd.

Stel je hebt een tuin van 6 bij 5 meter (6×5=30 m2). Je wil hierop een laag van 7,5 cm gebruiken dan gebruik je de volgende rekensom: 30m2 x7,5cm/ 100 = 2,25 m3 (2250 liter). Je hebt dan dus 2250 liter nodig.

Houtsnippers kopen

Houtsnippers zijn bij ons verkrijgbaar in verschillende soorten en hoeveelheden, dus er is voor ieder wat wils. Of je ze nou ter decoratie wil, als valdemping voor een speelplek of om je tuin op te vullen. Je kunt namelijk kiezen tussen verschillende loofhout- en naaldhout soorten: eikenhout big bag snippers, essenhout big bag snippers, berkenhout big bag snippers, populierhout big bag snippers, douglas, lariks, fijnspar en stamhout big bag met houtsnippers. En dan heb je ook nog keuze in de kleur, ga je voor een basic houtkleurroodantraciet of koper?

Heb je eenmaal je keus gemaakt voor de soort en de kleur, dan kun je met de eerder genoemde rekensom bepalen hoeveel je nodig hebt. Je kunt bij ons terecht voor losse zakken van 55 liter, maar ook voor big bags van 1 of 2 kuub. Als je big bags bestelt kun je ook kiezen voor een mix van verschillende houtsoorten. Een andere optie is om houtsnippers of houtchips los gestort te kopen. Dit is voordeliger als je hoeveelheden bestelt van meer dan 20m3.

Voor in de speeltuin

Houtsnippers of houtchips zijn uitermate geschikt om te gebruiken in de speeltuin. Door ze te gebruiken onder speeltoestellen zorg je namelijk voor een betere valdemping. Tussen houtsnippers zit veel lucht dit zorgt bij een val dat de houtsnippers licht inklinken of meeveren zodat de val wordt gebroken. Bijkomend voordeel is dat het ook extra sfeer toevoegt aan je speeltuin, het oog wil immers ook wat!

Houtsnippers tegen onkruid

Houtsnippers zorgen ervoor dat je minder onkruid in je tuin krijgt. Ze laten namelijk weinig licht en lucht door, met name als je een dikke laag aanlegt. Je hoeft dus niet telkens het onkruid tussen de snippers weg te plukken. Houtsnippers met een kleine fractie helpen het best tegen onkruid omdat het hier nog moeilijker doorheen komt.

Houtsnippers bestellen bij 123Natuurproducten

Je kunt bij 123Natuurproducten houtsnippers bestellen en thuis laten bezorgen. Als je een big bag of losse bestelt raden we aan eerste even contact met ons op te nemen. Dan kun je ons laten weten waar we het best kunnen uitladen en dan kunnen wij ook rekening houden met het juiste voertuig voor bij jouw woning.

Vragen?

Met vragen over onze houtsnippers kun je terecht bij onze klantenservice. Zij weten alles over onze producten en helpen je graag verder. Je kunt ze bereiken via 085-2380200 of info@123natuurproducten.nl.

 

Veelgestelde vragen over houtsnippers

Welke houtsnippers in de tuin?

Er zijn meerdere soorten houtsnippers die je ter decoratie in je tuin kunt gebruiken. Zo hebben we bij 123natuurproducten houtsnippers van loofhout en van naaldhout. Daarnaast heb je bij ons ook nog de keuze uit gekleurde snippers in de kleuren antraciet en rood.

Hoe lang gaan houtsnippers mee?

Houtsnippers gaan over het algemeen tot zo’n twee jaar mee. Daarna is het tijd om ze te vervangen voor nieuwe houtsnippers. Dat het niet tientallen jaren meegaat komt omdat het een natuurlijk product betreft en het organisch afgebroken zal worden.

Wanneer houtsnippers strooien?

Houtsnippers kunnen het hele jaar door aangelegd worden, maar als je de snippers ook gebruikt om onkruid tegen te houden kun je dit het best vóór het voorjaar doen. Dan ben je namelijk het moment voor dat onkruid überhaupt begint te groeien.