Calculator Winkelwagen0 Account
header foto 123natuurproducten.nl

Gratis Bezorgd

A-kwaliteit producten

Niet goed? Geld terug!

Koop duurzaam!

Gratis Bezorgd

A-kwaliteit producten

Niet goed? Geld terug!

Koop duurzaam!

Home / Bemesting / Organische meststof

Organische meststof

Als je op zoek bent naar organische mest voor jouw tuin, dan ben je bij 123Natuurproducten aan het juiste adres. Wij hebben namelijk meer dan genoeg verschillende soorten organische mest om jouw bloemen en planten optimaal door te laten groeien. Op onze website vind je vele producten die zullen bijdragen aan een nog mooiere tuin. Bestel daarom vandaag nog de organische mest bij 123Natuurproducten!

Soorten organische mest

Meststoffen bevatten de voedingsstoffen stikstof, fosfor en kalium (NPK), maar in organische mest is dit in veel lagere gehaltes. De basis is dierlijke en plantaardige grondstoffen, zoals koemest of plantenresten. Alle materialen worden uitgedroogd en geconcentreerd tot de organische mest. Bij 123Natuurproducten vind je drie verschillende soorten: koemestkorrels, culterra en kippenmestkorrels.

Koemestkorrels

Koemestkorrels verbeteren de bodemstructuur en het vochtvasthoudend vermogen. Het hoge organischestofgehalte geeft een vruchtbaar bodemleven en natuurlijke verrijking aan de bodem om de grond aanhoudend in evenwicht te houden. Deze variant is zeer geschikt voor het gazon, siertuinen, borders, bol- en knolgewassen, moestuinen, rozen, potplanten en fruitbomen.

Culterra 10-4-6 NPK

Culterra 10-4-6 NPK heeft veel eiwitrijke grondstoffen. Deze ontstaan doordat het bacterieleven in de grond wordt omgezet in verantwoorde voedingsstoffen. Het is goed toepasbaar in moestuinen, borders en gazons.

Kippenmestkorrels

Kippenmestkorrels hebben zo goed als dezelfde functie als de koemestkorrels, alleen heeft het een andere NPK-waarde en wordt het veel gebruikt in de landbouw. Ook zijn de kippenmestkorrels geschikt voor gazons, siertuinen, moestuinen, fruittuinen, rozen, bol- en knolgewassen.

Zo gebruik je organische mest

Organische mest moet al vroeg in het jaar worden gestrooid. Dit komt doordat het eerst door het bodemleven moet worden omgezet, voordat de plant het kan opnemen. Strooi daarom de korrels bij voorkeur in februari of maart en als de oppervlakte vochtig is of als er regen verwacht wordt. Probeer het zo gelijkmatig mogelijk over de oppervlakte te verdelen. Voor een gazon is de dosering 1 kilogram op 5 à 10 vierkante meter. Voor een siertuin 1 kilogram op 5 à 8 vierkante meter. De dosering van organische mest voor een moestuin is ook 1 kilogram op 5 à 8 vierkante meter. Mocht er toch iets niet duidelijk zijn of je hebt advies nodig, neem gerust contact met ons op. We helpen je graag met al je vragen over organische mest.

Organische mest kopen bij 123Natuurproducten

Je kunt jouw organische mest eenvoudig online kopen bij 123Natuurproducten. Goede bemesting geeft je tuin, border of plantsoen een extra boost en zorgt voor groei en bloei van je planten of gazon. Op onze website zie je meteen de levertijd van de biologische bemesting. Wel zo handig! Bij ons ben je gegarandeerd van de beste A-kwaliteit tuinproducten voor een scherpe prijs. Ook kun je bij ons alle producten kosteloos bij je laten bezorgen, ongeacht waar je in Nederland woont en hoe groot of klein de bestelling. Mocht je per ongeluk de verkeerde organische mest hebben besteld, of er is iets anders aan de hand, dan kun je het gemakkelijk retourneren. Meer dan 10.000 tevreden klanten gingen je al voor, dus waar wacht je nog op? Koop nu organische mest bij 123Natuurproducten!

Meer ontdekken?

Ontdek ook andere producten uit ons assortiment

Blijf op de hoogte

Ontvang de laatste updates, nieuws en persoonlijke aanbiedingen direct in uw mailbox.

Hoe we met je data omgaan? dat kunt u bekijken in onze
privacyverklaring. Je kan ook altijd weer afmelden voor deze e-mails.