Calculator Winkelwagen0 Account
header foto 123natuurproducten.nl

Gratis Bezorgd

A-kwaliteit producten

Niet goed? Geld terug!

Koop duurzaam!

Gratis Bezorgd

A-kwaliteit producten

Niet goed? Geld terug!

Koop duurzaam!

Home / Tuinaarde / Bomengrond

Bomengrond

Bomengrond is essentieel voor het bevorderen van gezonde groei en duurzaamheid van bomen, vooral in stedelijke en aangelegde omgevingen. Wij bieden gespecialiseerde bomengronden zoals de “Bomengrond 6-9 HBB” en “Bomengrond RAG” die zijn afgestemd op specifieke behoeften van stedelijke groenprojecten en landschapsarchitectuur. Hieronder verkennen we de eigenschappen, voordelen en toepassingen van deze bomengronden in detail.

Wat is Bomengrond?

Bomengrond is een speciaal samengestelde grond die is ontworpen om optimale groeiomstandigheden te bieden voor bomen in parken, plantsoenen en andere groene ruimtes. Deze gronden zijn verrijkt met organische stof en voedingsstoffen die essentieel zijn voor de gezondheid en groei van bomen.

Eigenschappen van Bomengrond

  1. Organische Stof: Varieert meestal tussen 6-10%, afhankelijk van de specifieke mix. Deze stof is cruciaal voor het verbeteren van de bodemstructuur en het bevorderen van een gezond wortelsysteem.
  2. Lutum: Aanwezigheid van kleideeltjes die helpen bij het vasthouden van voedingsstoffen en water, essentieel voor de wortelontwikkeling.
  3. pH-Waarde: Idealiter tussen 5,0 en 7,0, wat helpt bij het maximaliseren van voedingsopname door de boomwortels.
  4. Voedingsstoffen: Bomengrond is verrijkt met essentiële voedingsstoffen zoals stikstof, fosfor, kalium en magnesium die belangrijk zijn voor de algemene gezondheid van de bomen.

Voordelen van Onze Bomengrond

  • Ziektevrij en Onkruidarm: Deze gronden zijn vrij van ziekteverwekkers en onkruid, wat zorgt voor een gezondere groeiomgeving.
  • Waterbergingscapaciteit: Helpt bij het effectief beheren van water, essentieel voor bomen in stedelijke omgevingen waar waterbeheer een uitdaging kan zijn.
  • Verbeterde Zuurstofvoorziening: Door de porositeit van de grond wordt de luchtcirculatie rond de wortels verbeterd, wat essentieel is voor de ademhaling van de wortels.

Toepassingen

Onze bomengrond is speciaal ontwikkeld voor gebruik in stedelijke groenprojecten zoals:

  • Stadspleinen en openbare tuinen.
  • Bermen langs wegen en in woonwijken.
  • Parken en recreatiegebieden.

Belang van Goede Bomengrond

Goede bomengrond speelt een cruciale rol bij het ondersteunen van de gezondheid en duurzaamheid van stedelijke beplanting. Het biedt niet alleen een fysiek medium dat rijk is aan voedingsstoffen, maar helpt ook bij het beheren van de stedelijke watercyclus en draagt bij aan de stedelijke luchtkwaliteit door het ondersteunen van gezonde bomen die luchtverontreinigende stoffen kunnen filteren.

Duurzaamheid en Kwaliteitswaarborg

Onze bomengronden voldoen aan hoge kwaliteitsstandaarden, waaronder het RAG keurmerk en het BRL 9335-4 certificaat, wat garant staat voor de duurzaamheid en kwaliteit van de producten. De bomengronden zijn overdekt opgeslagen om de kwaliteit te waarborgen en zijn gecertificeerd vrij van schadelijke stoffen en ziekteverwekkers.

Voor meer informatie over bomengrond en advies op maat kunt u altijd een offerte aanvragen bij ons. Wij helpen u graag bij het kiezen van de juiste bomengrond voor uw project om de gezondheid en levensduur van uw stedelijke beplanting te optimaliseren.