Calculator Winkelwagen0 Account
header foto 123natuurproducten.nl

Gratis Bezorgd

A-kwaliteit producten

Niet goed? Geld terug!

Koop duurzaam!

Gratis Bezorgd

A-kwaliteit producten

Niet goed? Geld terug!

Koop duurzaam!

Home / Tuinaarde / Potgrond

Potgrond

Heb je een goede voedingsbodem nodig voor in je tuin? Dan moet je potgrond hebben! Gelukkig vind je bij 123Natuurproducten een breed assortiment aan verschillende soorten tuinaarde en potgrond, van specifiek voor je moestuin tot voor specifieke plantensoorten als rozen of tulpen. Zo weet jij zeker dat je tuin er op zijn best uitziet en dat je planten letterlijk en figuurlijk zullen floreren! Neem een kijkje tussen onze potgrondsoorten en maak je keuze.

Wat is potgrond?

Potgrond is grond die je kunt gebruiken om de groei van je planten te bespoedigen. Het is namelijk rijk aan bruikbare voedingsstoffen. Bovendien neemt het gemakkelijker nieuwe voedingsstoffen op, neemt het water op voor planten en zorgt het voor een goede verdeling van de zuurstof. Al met al is het dus een wondermiddel voor je bloemen en planten en zul je zien dat ze ervan profiteren.

De basis voor groei

Potgrond is kortom de basis voor fatsoenlijke groei van je bloemen en planten. Bloemen in volle bloei en groei zijn prachtig en je wil hier natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Door de juiste potgrond, in de juiste hoeveelheid en op het juiste moment te gebruiken zorg je hiervoor. Kijk dus goed welke soort het meest geschikt is voor jouw planten en/of bloemen en maak een weloverwogen beslissing.

Florentus potgrond

In onze webshop vind je een breed aanbod aan Florentus producten. Zij zijn expert in potgrond voor diverse toepassingen. We hebben universele en langwerkende Florentus potgrond, maar ook Florentus voor bijvoorbeeld Hortensia’s en Rododendron. Kortom, voor alles in je tuin of moestuin, balkon en zelfs voor je kamerplanten!

Kokospotgrond

Je kunt bij ons ook terecht voor kokospotgrond. Dit is gemaakt van kokosvezel en kokosgruis. De grond haalt daar de benodigde voedingsstoffen uit voor jouw bloemen en planten. Dit type is zowel voor buiten- als binnenplanten te gebruiken.

Hydrokorrels

Naast potgrond hebben we ook hydrokorrels van Florentus voor je. Dit zijn hardgebakken kleikorrels die zorgen voor goede drainage in je bloem- of plantenpot. Daarnaast is het ook nog eens perfect ter decoratie te gebruiken of om je bloempot af te dekken. De korrels zorgen ervoor dat het water beter verdeeld wordt en dat je bloem of plant de juiste hoeveelheid vocht binnenkrijgt. Hierdoor zullen ze nog beter en sneller groeien.

Potgrond kopen

Potgrond bestel je natuurlijk bij 123Natuurproducten. Bij elk type zie je direct staan wat de verwachte levertijd is. Zo weet je direct waar je aan toe bent. We leveren door heel Nederland, dus ook daar hoef je je geen zorgen over te maken. Zorg dus dat je klaar bent voor de lente en de zomer en haal de potgrond op tijd in huis!

Neem contact met ons op

Als je vragen hebt over onze potgrond of iets anders van ons wilt weten dan kun je daarvoor contact met ons opnemen. We helpen je graag verder en kunnen je ook van advies voorzien voor jouw tuin. Weet je bijvoorbeeld niet hoeveel je nodig hebt, of welke potgrond het meest geschikt is voor jouw planten? Wij weten het antwoord!

Veelgestelde vragen

Wat is potgrond?

Potgrond is grond die belangrijke voedingsstoffen bevat voor de groei van bloemen en planten. En niet alleen bevat het belangrijke stoffen, het zorgt er ook voor dat de grond makkelijker voedingsstoffen, zuurstof en water opneemt en verdeelt. De naam zegt het al, het wordt voornamelijk gebruikt in potten en bloembakken. Je hebt bovendien vele verschillende soorten potgrond met andere bestanddelen en specifiek voor bepaalde bloemen- en plantensoorten.

Hoe lang blijft potgrond goed?

Potgrond blijft, mits je het koel en droog bewaard, best lang goed. Je hoeft je dus geen zorgen te maken als je dit jaar een zak overhoudt, die is waarschijnlijk volgend jaar ook nog goed. Wel is potgrond in het begin nog enigszins vochtig. Merk je dus dat de potgrond een jaar later wat droog is, dan kun je de grond het best bevochtigen door het in water onder te dompelen voor je het gebruikt. Bij een reeds geopende zak raden we wel aan het zo snel mogelijk te gebruiken. Als het geopend is verliest de potgrond namelijk niet alleen het vocht, maar ook belangrijke voedingsstoffen.

Wat zit er in potgrond?

Wat er in potgrond zit hangt af van de soort. Meestal zit er een basis in van zwartveen, witveen, kalk of meststoffen, maar tegenwoordig zijn er ook soorten potgrond op basis van bijvoorbeeld kokos of boomschors. Naast het basisbestanddeel bestaat het uit klei, zand, terracottem en/of langwerkende meststoffen.