Calculator Winkelwagen0 Account
header foto 123natuurproducten.nl

Gratis Bezorgd

A-kwaliteit producten

Niet goed? Geld terug!

Koop duurzaam!

Gratis Bezorgd

A-kwaliteit producten

Niet goed? Geld terug!

Koop duurzaam!

Home / Haardhout / Bigbag

Bigbag

Heb je thuis een kachel of een openhaard, of houd je wel van een kampvuurtje? Dan is het nooit verkeerd om een big bag haardhout in huis te hebben. Bij 123Natuurproducten vind je daarom big bags haardhout van diverse houtsoorten, zowel ovengedroogd als natuurlijk gedroogd. Kun jij er weer lekker warm bij zitten op die koude winterdagen of die lange zomeravonden.

Big bags gedroogd haardhout

Al ons haardhout is gedroogd, zodat het direct gebruikt kan worden wanneer je het nodig hebt. Er zijn hiervoor twee manieren: ovengedroogd en natuurlijk gedroogd. De namen geven het al weg, ovengedroogd haardhout wordt in een soort oven of droogkamer gedroogd. Daar zijn speciale droogkamers voor, waar het hout ligt te drogen op de juiste temperatuur. Als haardhout natuurlijk gedroogd wordt, duurt het logischerwijs wat langer en speelt het weer ook een rol. Een voordeel van natuurlijk gedroogd hout is wel dat er niks voor nodig is, behalve een overdekte opslagplek. De wind en de zon doen dan de rest.

Diverse houtsoorten

Er zijn verschillende soorten hout die zich lenen voor je haardvuurtje en elke soort heeft zo weer zijn specifieke eigenschappen en voordelen. Wij hebben big bags voor je met berken, beuken, eiken en essen haardhout. Als je liever een mix hebt van al die soorten, dan kan dat uiteraard ook. Lees je vooraf goed in over de eigenschappen door even bij de productomschrijvingen te kijken.

De grootte van de big bags haardhout

Je hebt de keuze uit twee verschillende maten big bags: 1 kuub en 2 kuub, ofwel 1000 liter en 2000 liter. Maak dus een inschatting van hoeveel je verbruikt en hoeveel hout je kunt opslaan. Denk hierbij aan de grootte van je haard of kachel en bedenk ook hoe lang je per keer wil genieten van de warmte. Ook niet onbelangrijk is de opslagplaats: Heb je een opslag of een afdakje waaronder je je hout droog kunt bewaren?

Voordeel van de big bags is dat het hout ook daarin al goed beschermd is, zolang de regen er maar niet bij kan natuurlijk. De zakken laten namelijk lucht door, waardoor de wind je hout ook gewoon kan bereiken.

Zit er lekker warm bij

Van big bags haardhout kun je het hele jaar profijt hebben: tijdens koude winterdagen, die eerste lentedagen dat je weer buiten kunt zitten, lange zomeravonden en die momenten in de herfst dat de winter lijkt te beginnen. In elk seizoen kan het van pas komen! Zolang je het maar goed opslaat kun je er bovendien ook lang mee vooruit, je kunt dus ook gerust voor het gehele jaar inslaan.

Thuis afgeleverd

We bezorgen je big bags haardhout door heel Nederland, vanuit voorraad, binnen 1-5 werkdagen bij je thuis. Je hoeft er dus niet zelf voor op stap en je hoeft ook geen speciaal vervoer te regelen om de big bags bij je thuis te krijgen. Heb je nog vragen over je bestelling, of twijfel je welke houtsoort het best is voor jouw kachel of haard? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice!

Bekijk hier al onze andere soorten haardhout.

Bekijk ook ons overig assortiment zoals houtsnippers

Meer ontdekken?

Ontdek ook andere producten uit ons assortiment