Calculator Winkelwagen0 Account
header foto 123natuurproducten.nl

Gratis Bezorgd

A-kwaliteit producten

Niet goed? Geld terug!

Koop duurzaam!

Gratis Bezorgd

A-kwaliteit producten

Niet goed? Geld terug!

Koop duurzaam!

Home / Haardhout / Haardhout beuken

Haardhout beuken

Beuken haardhout is een van de hardere haardhoutsoorten en staat bekend om de lange gebruiksduur. Het is een langzaam brandende houtsoort en het duurt ook even voor het goed begint te branden. Maar dan heb je er ook echt plezier aan vanwege het prachtige vlammenspel! Dit betekent dat het met beuken haardhout lastiger stoken is dan met de lichtere haardhoutsoorten. We adviseren dan ook om de kachel eerst aan te steken met aanmaakhout en bijvoorbeeld berken haardhout.

Brandduur van beuken haardhout

Beuken haardhout brandt dus wat langzamer en komt ook langzaam op gang, maar het gaat ook erg lang mee. Als het dus eenmaal goed brandt kun je er lang van genieten. Dat het wat langer duur komt door de structuur van het hout. Het is taaier en harder dan de gemiddelde houtsoort.

Ovengedroogd beuken haardhout

Het beuken haardhout bij 123natuurproducten is ovengedroogd. Hiervoor worden droogkamers gebruikt die het hout versneld op het juiste vochtgehalte brengen. Een goed vochtgehalte voor haardhout ligt rond de 20% en dit kan ook buiten bereikt worden. Dan duurt het echter wel 2 tot 3 jaar, met een droogkamer heb je dit veel sneller voor elkaar. Dat het ovengedroogd is, betekent ook dat de schimmels gedood worden en dat het hout ook na het drogen minder gevoelig is voor vocht.

Waar moet je het bewaren?

Beuken haardhout kan prima buiten bewaard worden, maar wel overdekt natuurlijk. De beste plek is om het aan de ‘droge kant’ van je huis te bewaren, dus de plek waar de regen het minst vrij spel heeft. Een klein spatje kan geen kwaad, maar het hout mag niet nat worden. Wel moet er wind langs of tegen het hout kunnen waaien, dit is namelijk bevorderlijk voor de kwaliteit.

Waarom beuken haardhout?

Beuken haardhout heeft een aantal voordelige eigenschappen, waardoor het zo populair is. Je vindt de grootste voordelen hieronder:

  • Het heeft een mooie schors
  • Het geeft veel warmte
  • Het spat niet
  • Het heeft een sterke vlam
  • Het heeft een lange brandduur
  • Het geeft weinig aanslag op je kachel

De beuk

De beuk is in Europa een veelvoorkomende boomsoort, die een hoogte tot wel 46 meter kan bereiken en honderden jaren oud kan worden. Het hout van de beuk is echter niet meer geschikt als haardhout als het te oud wordt. Het beuken haardhout van 123Natuurproducten is daarom afkomstig van jongere beuken.

Beuken haardhout kopen bij 123natuurproducten

Je bestelt je beuken haardhout eenvoudig en snel bij 123natuurproducten. Ons haardhout is zowel in een kist als in big bags te bestellen. Voor kisten heb je de keuze uit een kist van 1 kuub of een kist van 2 kuub. Voor big bags gelden dezelfde hoeveelheden. Wil je grote aantallen bestellen? Neem dan even contact met ons op zodat we het bezorgen goed af kunnen stemmen.

Vragen?

Heb je nog vragen over ons beuken haardhout, bijvoorbeeld hoe je het hout het best kunt gebruiken of bewaren? Neem dan contact op met onze klantenservice!

Bekijk hier onze andere haardhout soorten

Meer ontdekken?

Ontdek ook andere producten uit ons assortiment

Blijf op de hoogte

Ontvang de laatste updates, nieuws en persoonlijke aanbiedingen direct in uw mailbox.

Hoe we met je data omgaan? dat kunt u bekijken in onze
privacyverklaring. Je kan ook altijd weer afmelden voor deze e-mails.