Calculator Winkelwagen0 Account
header foto 123natuurproducten.nl

Gratis Bezorgd

A-kwaliteit producten

Niet goed? Geld terug!

Koop duurzaam!

Gratis Bezorgd

A-kwaliteit producten

Niet goed? Geld terug!

Koop duurzaam!

Home / Bemesting / Koemestkorrels

Koemestkorrels

Koemestkorrels zijn bedoeld voor het bemesten van bloemen en planten en zijn daarnaast erg geschikt voor je gazon of moestuin. De korrels bevatten een verhoogd organisch stofgehalte. Die eigenschap draagt bij aan de vruchtbaarheid van de grond en dat maakt dat het perfect is voor het bemesten van je bloemen en planten. De koemestkorrels worden, zoals de naam al doet vermoeden, gemaakt van koemest.

Hoog organisch stofgehalte

Gedroogde koemestkorrels zijn nuttig vanwege het hoge organische stofgehalte dat ze bezitten. Een hoog organisch stofgehalte in de grond betekent een verbeterde vochtkarakteristiek en goede bodembeluchting. Dit zorgt op zijn beurt weer voor een betere bewerkbaarheid van de grond en bevordert ook het bodemleven. Het is dus ook niet voor niets dat koemest en ook koemestkorrels al jarenlang gebruikt worden.

Bevorderlijk voor de bodemstructuur

Koemestkorrels hebben een positief effect op de bodemstructuur. Doordat het snel wordt opgenomen zul je binnen afzienbare tijd al bijdragen aan een stevigere en gezondere bodem. Je grond zal gevuld worden met nuttige voedingsstoffen uit de koemest, wat zal zorgen voor een snellere groei van je gazon of planten.

Koemestkorrels gazon

Een gazon onderhouden is geen eenvoudige klus en als dan ook de bodem nog eens tegenstribbelt, wordt het helemaal lastig. Maar met koemestkorrels maak je het jezelf al een stuk makkelijker. De korrels zorgen voor de benodigde voedingsstoffen voor je gras om te groeien en verstevigen tegelijkertijd ook de bodem, dus je kunt er ook langer van genieten en hoeft niet bang te zijn voor verzakkingen.

Koemestkorrels moestuin

Ook voor je moestuin zijn koemestkorrels een welkome toevoeging. Er zijn natuurlijk diverse mestsoorten te gebruiken voor je moestuin en koemest is er daar eentje van. De korrels zorgen ook hier voor de juiste voedingsstoffen om je gewassen sneller te laten groeien. Strooi dus wat koemestkorrels in je moestuin voor het beste resultaat. Lees vooraf uiteraard wel goed de verpakking om te zien wat de juiste hoeveelheid is voor jouw moestuin. Te veel van het goede is namelijk ook slecht

Bijna altijd te gebruiken

Koemestkorrels kunnen het gehele jaar gebruikt worden, met uitzondering van periodes met vorst. Wel hebben ze natuurlijk het meest nut in de lente, omdat dan alles in bloei komt en planten en bloemen wel wat extra krachtvoer kunnen gebruiken. Strooi de korrels op een bij voorkeur nat oppervlak voor het beste resultaat. Dus wacht op regen of besproei de grond zelf.

Koemestkorrels bestellen

Als je weet welke koemestkorrels je nodig hebt, is het tijd om te bepalen hoeveel je nodig hebt. Hoe groot is je tuin? Hoeveel heb je nodig per (type) plant? Zodra je hierop ook het antwoord weet plaats je bij ons simpel een bestelling. Je kunt bestellen per zak of per pallet, afhankelijk van hoeveel je nodig hebt.

Tips nodig?

Heb je nog tips nodig voor de beste koemestkorrels voor jouw planten, het beste moment om ze te strooien of de juiste hoeveelheid? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder!

Bekijk ook onze andere bemesting zoals tuinmest of kunstmest in onze webshop

Veelgestelde vragen over koemestkorrels

Wanneer bemesten met koemestkorrels?

Je kunt je tuin nagenoeg het hele jaar bemesten met koemestkorrels, behalve in periodes dat er vorst is. Wel is het voorjaar de beste tijd om dit te doen en is het sowieso verstandig te bemesten voor een verwachte regenbui. Dan worden de koemestkorrels het best verwerkt door de grond. De korrels zijn geschikt voor je gazon, siertuin, moestuin en voor planten en struiken in het algemeen.

Hoe lang werken koemestkorrels?

Koemestkorrels worden geleidelijk aan door je planten of gazon gebruikt om te groeien. Voor een gazon kun je één keer in het jaar strooien, voor planten en moestuinen ben je met twee keer per jaar strooien klaar. Het strooien van koemestkorrels betekent natuurlijk niet dat je planten verder geen onderhoud nodig hebben, geef ze dus ook water wanneer dit nodig is en snoei als dit gewenst is voor de plantensoort.

Hoe gebruik je koemestkorrels?

Koemestkorrels kun je gemakkelijk strooien op je gazon of tussen je planten. Je kunt dit gewoon met de hand doen als het een klein oppervlakte betreft. Voor grotere stukken grond kun je ook een strooiwagen gebruiken. Zorg dat je de korrels gelijkmatig verdeelt, een overvloed op bepaalde plekken is namelijk ook niet goed voor je gewassen. Je kunt het best strooien als er een regenbui op komst is, dan worden de korrels het best opgenomen en bestaat er ook geen kans dat de korrels verbranden. Als er geen regen op komst is kun je natuurlijk ook zelf bijsproeien.