Winkelwagen Account

Koemestkorrels zijn bedoeld voor het bemesten van bloemen en planten en zijn daarnaast erg geschikt voor je gazon of moestuin. De korrels bevatten een verhoogd organisch stofgehalte. Die eigenschap draagt bij aan de vruchtbaarheid van de grond en dat maakt dat het perfect is voor het bemesten van je bloemen en planten. De koemestkorrels worden, zoals de naam al doet vermoeden, gemaakt van koemest.

Hoog organisch stofgehalte

Gedroogde koemestkorrels zijn nuttig vanwege het hoge organische stofgehalte dat ze bezitten. Een hoog organisch stofgehalte in de grond betekent een verbeterde vochtkarakteristiek en goede bodembeluchting. Dit zorgt op zijn beurt weer voor een betere bewerkbaarheid van de grond en bevordert ook het bodemleven.

Bijna altijd te gebruiken

Koemestkorrels kunnen het gehele jaar gebruikt worden, met uitzondering van periodes met vorst. Wel hebben ze natuurlijk het meest nut in de lente, omdat dan alles in bloei komt en planten en bloemen wel wat extra krachtvoer kunnen gebruiken. Strooi de korrels op een bij voorkeur nat oppervlak voor het beste resultaat. Dus wacht op regen of besproei de grond zelf.

Koemestkorrels bestellen

Als je weet welke koemestkorrels je nodig hebt is het tijd om te bepalen hoeveel je nodig hebt. Hoe groot is je tuin? Hoeveel heb je nodig per (type) plant? Zodra je hierop ook het antwoord weet plaats je bij ons simpel een bestelling. Je kunt bestellen per zak of per pallet, afhankelijk van hoeveel je nodig hebt.

Tips nodig?

Heb je nog tips nodig voor de beste koemestkorrels voor jouw planten, het beste moment om ze te strooien of de juiste hoeveelheid? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder! Bekijk ook onze andere bemesting zoals tuinmest of kunstmest in onze webshop