Winkelwagen Account

Straatzand is zand dat bij uitstek geschikt is voor toepassing onder bestrating. Het is zand dat gemakkelijk glad te strijken is, waardoor je gemakkelijk bezig kunt met de bestrating en geen last hebt van oneffenheden in de ondergrond. Je kunt straatzand ook gebruiken ter opvulling of ophoging en het wordt ook veel gebruikt in paardrijbakken. Maak je keuze in onze webshop en bestel direct.

Straatzand voor bestrating

Straatzand wordt dus voornamelijk gebruikt onder bestrating. Dus leg je een oprit, een tuinpad of een stoep bij je huis, dan zul je waarschijnlijk straatzand nodig hebben. Voorwaarde voor goed straatzand is dat het natuurlijk zand is en dat er geen leem of klei tussen mag zitten. Hierdoor behoudt het de juiste structuur en is het goed glad te strijken.

Andere toepassingen voor straatzand

Straatzand is er dus niet alleen voor onder bestrating. Je kunt het ook gebruiken als je paarden hebt en zand nodig hebt voor in de bak. Doordat er geen klei en leem in zit, maar wel stevig genoeg is als ondergrond is het daar perfect voor. Ook om je tuin of gazon wat op te hogen kun je straatzand gebruiken. Houd er dan wel rekening mee dat je dit vermengt met vruchtbare grond als je er ook planten op wilt laten groeien.

Big bags straatzand

Omdat straatzand over het algemeen in grotere hoeveelheden gestort wordt kun je bij ons terecht voor big bags straatzand. Een big bag bevat 1 kuub/1000 liter straatzand. Je kunt ook kiezen voor een halve big bag. Daarnaast heb je de optie om het zand los te laten storten als het een grote hoeveelheid betreft.

Straatzand bestellen

Je kunt je straatzand dus in meerdere hoeveelheden bestellen, afhankelijk van hoeveel je nodig hebt of denkt te hebben. Twijfel je over de juiste hoeveelheid? Dan kun je dat natuurlijk bij ons navragen, wij helpen je graag verder!