Calculator Winkelwagen0 Account
header foto 123natuurproducten.nl

Gratis Bezorgd

A-kwaliteit producten

Niet goed? Geld terug!

Koop duurzaam!

Gratis Bezorgd

A-kwaliteit producten

Niet goed? Geld terug!

Koop duurzaam!

Home / Zand / Straatzand

Straatzand

Straatzand is zand dat bij uitstek geschikt is voor toepassing onder bestrating. Het is zand dat gemakkelijk glad te strijken is, waardoor je gemakkelijk bezig kunt met de bestrating en geen last hebt van oneffenheden in de ondergrond. Je kunt straatzand ook gebruiken ter opvulling of ophoging en het wordt ook veel gebruikt in paardrijbakken. Maak je keuze in onze webshop en bestel direct. Ons straatzand wordt geleverd in bigbags, maar ook het bestellen van een halve big bag is mogelijk.

Straatzand voor bestrating

Straatzand wordt dus voornamelijk gebruikt onder bestrating. Dus leg je een oprit, een tuinpad of een stoep bij je huis, dan zul je waarschijnlijk straatzand nodig hebben. Voorwaarde voor goed straatzand is dat het natuurlijk zand is en dat er geen leem of klei tussen mag zitten. Hierdoor behoudt het de juiste structuur en is het goed glad te strijken. Dit helpt ook bij het voegen van je stenen. Goed straatzand zorgt bovendien voor een goede waterdoorlatendheid in vergelijking met ander zand. Hierdoor zal hevige regenval minder kans geven op grote overlast.

Andere toepassingen voor straatzand

Straatzand is er dus niet alleen voor onder bestrating. Je kunt het ook gebruiken als je paarden hebt en zand nodig hebt voor in de bak. Doordat er geen klei en leem in zit, maar wel stevig genoeg is als ondergrond is het daar perfect voor. Ook om je tuin of gazon wat op te hogen kun je straatzand gebruiken. Houd er dan wel rekening mee dat je dit vermengt met vruchtbare grond als je er ook planten op wil laten groeien. Straatzand alleen is namelijk niet geschikt voor begroeiing.

Wat je allemaal kunt met straatzand

Straatzand is niet alleen geschikt voor bovenstaande toepassingen. Het is ook te gebruiken voor:

  • Fundering onder een tuinhuisje
  • Ondergrond voor een terras of overkapping
  • Zandbed voor natuurtegels
  • Als onderlaag voor kunstgras
  • Opvulling (van gaten, kuilen of oneffenheden in de tuin)

De benodigde hoeveelheid

Hoeveel straatzand je nodig hebt is afhankelijk van de laag die erbovenop komt. Leg je een oprit aan dan is een laag van zo’n 15cm nodig, gebruik je het voor een tuinpad dan ben je met 7cm al klaar. Hoeveel je dan nodig hebt is een simpele berekening, je vermenigvuldigt het aantal vierkante meters met de gewenste laagdikte en rekent hier vervolgens nog zo’n 5 tot 10% bij, zodat je nog zand over hebt als voegzand, of als reserve.

Big bags straatzand

Omdat straatzand over het algemeen in grotere hoeveelheden gestort wordt kun je bij ons terecht voor big bags straatzand. Een big bag bevat 1 kuub/1000 liter straatzand. Je kunt ook kiezen voor een halve big bag. Daarnaast heb je de optie om het zand los te laten storten als het een grote hoeveelheid betreft.

Straatzand bestellen

Je kunt je straatzand dus in meerdere hoeveelheden bestellen, afhankelijk van hoeveel je nodig hebt of denkt te hebben. Twijfel je over de juiste hoeveelheid? Dan kun je dat natuurlijk bij ons navragen, wij helpen je graag verder!

Meer ontdekken?

Ontdek ook andere producten uit ons assortiment

Blijf op de hoogte

Ontvang de laatste updates, nieuws en persoonlijke aanbiedingen direct in uw mailbox.

Hoe we met je data omgaan? dat kunt u bekijken in onze
privacyverklaring. Je kan ook altijd weer afmelden voor deze e-mails.