Calculator Winkelwagen0 Account
header foto 123natuurproducten.nl

Gratis Bezorgd

A-kwaliteit producten

Niet goed? Geld terug!

Koop duurzaam!

Gratis Bezorgd

A-kwaliteit producten

Niet goed? Geld terug!

Koop duurzaam!

Home / Haardhout / Haardhout essen

Haardhout essen

Wat is Essen Haardhout?

Essen haardhout is een type hardhout dat afkomstig is van de es, een loofboom die veel voorkomt in Europa en Noord-Amerika. Dit hout staat bekend om zijn uitstekende brandeigenschappen en wordt daarom vaak gebruikt als haardhout.

Waarom Kiezen voor Essen Haardhout?

Essen haardhout biedt verschillende voordelen, waaronder een hoog rendement en een aangename geur. Hier zijn enkele redenen waarom je voor essen hout zou moeten kiezen:

Hoge Energie-output

Essen hout produceert meer warmte per volume-eenheid in vergelijking met andere soorten haardhout.

Makkelijk aan te steken

In tegenstelling tot andere hardhoutsoorten is essen hout relatief eenvoudig aan te steken. Dit maakt het ideaal voor mensen die net beginnen met het gebruik van haardhout.

Essen Haardhout Kopen: Tips en Aanbevelingen

Als je van plan bent om essen haardhout te kopen, zijn hier enkele tips:

  1. Kwaliteit: Controleer altijd de kwaliteit van het hout voordat je het koopt.
  2. Prijs: Vergelijk de prijzen van verschillende leveranciers en houd rekening met eventuele aanbiedingen en acties.
  3. Volume: Essen haardhout wordt vaak verkocht in verschillende hoeveelheden, zoals 1-kuub kisten of 2-kuub kisten.

Hoge kwaliteit

Essen haardhout staat bekend als een kwalitatief hoogstaande haardhoutsoort. Helemaal om mee te stoken is het de perfecte keuze. Niet voor niets is het een van de meest populaire haardhoutsoorten in Nederland. Hout van de es wordt niet alleen als haardhout gebruikt, maar is ook in meubels en gereedschap terug te vinden, vanwege de stevigheid. Dus wat houdt je nog tegen om een mooie stapel in je tuin te laten bezorgen?

Ovengedroogd Essen Haardhout

Het vochtgehalte is dus van nature al laag in essenhout, maar doordat het hout door ons gedroogd wordt in speciale droogkamers wordt het nog sneller op de juiste droogte gebracht. Als je het bij ons bestelt is het dus direct te gebruiken! Het drogen in de droogkamers verloopt via een vast proces waarbij de blokken in vergelijkbare afmetingen bij elkaar worden gelegd. De droogkamers zijn goed geïsoleerde en afgesloten ruimtes, waar weinig tot geen warmte verloren gaat. Op die manier droogt het hout snel, maar wel op een natuurlijke manier. Ons hout heeft een vochtigheidspercentage van onder de 20%.

Waarom Essen Haardhout?

  1. Hoog rendement: Essen hout heeft een hoge energie-output en produceert meer warmte per volume-eenheid.
  2. Makkelijk aan te steken: Essen hout is relatief eenvoudig aan te steken, wat het een goede keuze maakt voor zowel beginners als ervaren gebruikers.
  3. Aangename kleur: De kleur van essen hout varieert van lichtbruin tot bijna wit, wat het esthetisch aantrekkelijk maakt.
  4. Het spat niet en kan dus in een open haard gebruikt worden
  5. Het brandt lang
  6. Het heeft een mooie rustige vlam

Essen Haardhout Kopen

In onze webshop vind je het haardhout in verschillende hoeveelheden. Je kunt zowel kisten als big bags bestellen met 1 of 2 kuub. Het hout is door ons strak opgestapeld, zodat er zoveel mogelijk hout in de grootverpakkingen past. Wist je al dat we leveren door heel Nederland?

Veelgestelde Vragen

Wat is de Kleur van Essen Hout?

De kleur van essen hout kan variëren van lichtbruin tot bijna wit.

Contact

Ben je van plan een grote bestelling te plaatsen? Neem dan even contact met ons op voor de afstemming. Ook voor vragen en advies kun je natuurlijk altijd mailen of bellen. We helpen je graag verder met al je vragen over ons haardhout en onze andere producten.

Bekijk ook onze andere haardhout soorten