Calculator Winkelwagen0 Account

Essen haardhout is een fijne houtsoort om mee te stoken. Het is een midden harde houtsoort en zit qua hardheid tussen eiken en beuken aan de ene kant en berken en elzen aan de andere kant. Dankzij het lage vochtigheidsgehalte van essen haardhout is het uitermate geschikt voor vele kachels, haarden en korven.

De es

De es is een loofboom die voornamelijk in Europa voorkomt. Dankzij het Europese klimaat is de boom goed bestand tegen vocht en heeft het ook een laag vochtgehalte. Het hout is licht van kleur en heeft een stevige textuur. Essen staan bovendien bekend vanwege hun stevigheid en hun lange levens, sommige essen worden meer dan 300 jaar oud. Kortom, een stevige boom en het is dus ook geen verrassing dat het haardhout van de es zo goed bevalt.

Hoge kwaliteit

Essen haardhout staat bekend als een kwalitatief hoogstaande haardhoutsoort. Helemaal om mee te stoken is het de perfecte keuze. Niet voor niets is het een van de meest populaire haardhoutsoorten in Nederland. Hout van de es wordt niet alleen als haardhout gebruikt, maar is ook in meubels en gereedschap terug te vinden, vanwege de stevigheid. Dus wat houdt je nog tegen om een mooie stapel essen haardhout in je tuin te laten bezorgen?

Ovengedroogd essen haardhout

Het vochtgehalte is dus van nature al laag in essen haardhout, maar doordat het hout door ons gedroogd wordt in speciale droogkamers wordt het nog sneller op de juiste droogte gebracht. Als je bij ons je essen haardhout bestelt is het dus direct te gebruiken! Het drogen in de droogkamers verloopt via een vast proces waarbij de blokken in vergelijkbare afmetingen bij elkaar worden gelegd. De droogkamers zijn goed geïsoleerde en afgesloten ruimtes, waar weinig tot geen warmte verloren gaat. Op die manier droogt het hout snel, maar wel op een natuurlijke manier. Ons essen haardhout heeft een vochtigheidspercentage van onder de 20%.

De voordelen van essen haardhout

Twijfel je nog over de juiste soort haardhout? Dan is het verstandig de voordelen en eigenschappen met elkaar te vergelijken. Essen haardhout staat bekend om de volgende voordelen:

  • Het is makkelijk te kloven
  • Het komt makkelijk en snel tot ontbranding
  • Het spat niet en kan dus in een open haard gebruikt worden
  • Het brandt lang
  • Het heeft een mooie rustige vlam

Essen haardhout kopen

Essen haardhout koop je natuurlijk bij 123natuurproducten. In onze webshop vind je het haardhout in verschillende hoeveelheden. Je kunt zowel kisten als big bags bestellen met 1 of 2 kuub essen haardhout. Het hout is door ons strak opgestapeld, zodat er zoveel mogelijk hout in de grootverpakkingen past. Wist je al dat we leveren door heel Nederland?

Contact

Ben je van plan een grote bestelling te plaatsen? Neem dan even contact met ons op voor de afstemming. Ook voor vragen en advies kun je natuurlijk altijd mailen of bellen. We helpen je graag verder met al je vragen over ons haardhout en onze andere producten.

Bekijk ook onze andere haardhout soorten