Calculator Winkelwagen0 Account
header foto 123natuurproducten.nl

Gratis Bezorgd

A-kwaliteit producten

Niet goed? Geld terug!

Koop duurzaam!

Gratis Bezorgd

A-kwaliteit producten

Niet goed? Geld terug!

Koop duurzaam!

Home / Graszaad / Dierenweide

Dierenweide

Met dierenweide graszaad kun je de natuur een handje helpen zodat de planten die er groeien gezonder zijn voor de dieren die er op grazen. De meeste mensen gebruiken graszaad om praktische redenen zoals bijvoorbeeld een mooi gazon of omdat het goed is voor de dieren. Je hebt verschillende soorten graszaad, zo heb je:

  • Dierenweide graszaad
  • Paardenweide graszaad
  • Veeteelt graszaad
  • Sport en speelgazon graszaad
  • Siergazon graszaad

Veel mensen maken gebruik van bemesting zoals kunstmest zodat de grond gezond en vruchtbaar blijft. Het toepassen van koemestkorrels houdt de grond vruchtbaar.

Wat is dierenweide graszaad?

Dierenweide graszaad is een grassoort die er speciaal voor zorgt dat dieren er goed op kunnen grazen. Paardenweide graszaad bestaat uit Engels raaigras (sport) Conrad 1, Engels raaigras middentijds dipl. Sibasa, Veldbeemdgras Miracle/Evora, Timothee Erecta en Roodzwenk met forse uitlopers Rossinante/Corail. Het gebruik van een weiland of paddock is intensief. Door het draven en galopperen kan bij nat weer de groene grasmat snel in een hobbelig veld worden omgetoverd. Horse Star Paardenweide is bijvoorbeeld een zéér sterk mengsel en presteert goed onder deze zware omstandigheden.

Verschillende soorten dierenweide

Er zijn verschillende soorten dierenweide. Op 123natuurproducten.nl kun je paardenweide en veeteeltweide vinden. Het verschil hiertussen is dat paarden dieper grazen dan bijvoorbeeld koeien. Hierdoor wordt de grasmat aanzienlijk zwaarder belast. Paarden grazen zeer selectief. Alleen de meest smakelijke grassen pikken zij eruit, de mindere grassen en onkruiden blijven staan.

Wanneer dierenweide zaaien?

Je kunt dierenweide het best inzaaien tijdens het voorjaar. In de lente is het namelijk nog een beetje vochtig en zorgt de temperatuur ervoor dat de zaadjes goed ontkiemen. Wanneer je deze zaden gaat zaaien, is het belangrijk dat de zaden vochtigheid krijgen. De uiterste periode om deze zaden te zaaien is in September . Na september wordt het namelijk te koud en dit zorgt ervoor dat de zaden zich onvoldoende kunnen ontwikkelen.

Meer ontdekken?

Ontdek ook andere producten uit ons assortiment