Calculator Winkelwagen0 Account
header foto 123natuurproducten.nl

Gratis Bezorgd

A-kwaliteit producten

Niet goed? Geld terug!

Koop duurzaam!

Gratis Bezorgd

A-kwaliteit producten

Niet goed? Geld terug!

Koop duurzaam!

Home / Sierstenen / Grind en Split / Duits Witte Kwarts

Duits Witte Kwarts

Wit kwarts is erg populair vanwege de mooie ronde stenen en de lichte kleur ervan. Witte kwarts is niet uitsluitend wit, maar bevat ook lichtgrijze en beige steentjes. Het wordt zo genoemd om het te onderscheiden van andere witte grindsoorten. Dus wil jij je tuin opleuken met mooie lichte kwartsstenen dan is witte kwarts de beste keuze!

Wit kwarts uit Duitsland

Onze wit kwarts is afkomstig uit Duitsland en staat bekend als een zeer harde grindsoort. De steentjes zullen dan ook lang meegaan. De rondheid van de kwarts is op natuurlijke wijze tot stand gekomen en ze bevatten een kwartsgehalte van meer dan 97%. Hierdoor krijgen ze ook de lichte kleuren als wit en lichtgrijs. Andere grindsoorten hebben vaak meer bonte kleuren, dus hierin onderscheidt de witte kwarts zich.

Voordelen van Duitse witte kwarts

Het witte kwarts grind brengt ook een aantal voordelen met zich mee. De witte kwarts is een zeer stevig en hard soort grind. Het kan goed tegen een stootje. Het kan perfect worden gebruikt als siergrind voor oppervlakte die zwaarbelast worden. Wit kwarts kan dus ook worden gebruikt voor opritten of parkeerplaatsen met auto’s. Op dit type grind is er ook een veel kleinere kans op groene aanslag. De kleur van de grindstenen zal veel beter behouden blijven.

Witte kwarts wordt voornamelijk gebruikt voor parkeerplaatsen en opritten, maar kan ook prima als siergrind worden ingezet. Daarnaast kun je ook wandelpaden aanleggen met witte kwarts.

Twee verschillende zeefmaten

Witte kwarts komt in verschillende zeefmaten, wat betekent dat je de keuze hebt uit verschillende groottes voor de stenen. We hebben witte kwarts met een zeefmaat van 5-8 mm en van 8-12 mm. Hoe groter de zeefmaat, hoe groter de steentjes die er doorheen komen, wat dus niet wil betekenen dat er geen kleine stenen tussen zitten. Het houdt in dat de grootste stenen van de lading groter zijn dan bij kleinere zeefmaten.

Witte kwarts kopen bij 123Natuurproducten

Als je je keuze voor witte kwarts hebt gemaakt is het zaak te berekenen hoeveel je nodig hebt. Over het algemeen wordt een laagdikte van minimaal 5cm aangehouden, dan is het namelijk ook geschikt om te gebruiken als oprit of parkeerplaats voor je auto. Met 1000 kg witte kwarts kun je een oppervlakte van zo’n 14m2 vullen. Je kunt bij ons bestellen in verschillende hoeveelheden: 750kg/0,5 kuub (bigbag), 1000kg/0,7 kuub (bigbag) en 1500kg/1 kuub (bigbag). Bij twijfel over de juiste hoeveelheid kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Datzelfde geldt als je een grote bestelling wil plaatsen.

Vragen?

Heb jij vragen over het gebruik van witte kwarts? Of advies nodig over de juiste hoeveelheid? Wij helpen jou graag met al je vragen. Elke werkdag staan wij klaar voor onze klanten klaar om voor een optimaal beleving te zorgen. Telefonisch zijn wij bereikbaar op 085 – 2380200. Ook kun je een mailtje sturen naar info@123natuurproducten.nl. Wij voorzien jou zo snel mogelijk van de juiste informatie.

Bekijk hier onze sierstenen.

Meer ontdekken?

Ontdek ook andere producten uit ons assortiment

Blijf op de hoogte

Ontvang de laatste updates, nieuws en persoonlijke aanbiedingen direct in uw mailbox.

Hoe we met je data omgaan? dat kunt u bekijken in onze
privacyverklaring. Je kan ook altijd weer afmelden voor deze e-mails.