Calculator Winkelwagen0 Account

Een border maken in de tuin, hoe doe je dat?

Deel dit bericht met anderen via:

Borders voegen kleur toe aan uw tuin door een bloemrijk contrast te vormen met het groen van struiken en gras. Een border, ook wel bloembed genoemd, bestaat uit planten van verschillende hoogtes en soorten. Borders liggen vaak langs schuttingen of muren. Hier leest u vijf tips voor het aanleggen van uw border.

1.     De bloeitijd van de planten

Uw border heeft de beste uitstraling als er in elk seizoen wat planten in staan te bloeien. Zorg er dus voor dat de planten in uw border een variatie aan bloeitijden hebben. Winterharde planten hebben ‘s winters nog een mooie structuur, houd hier ook rekening mee bij het kiezen van planten voor uw tuin..

2.  Bladeren

De bladeren van uw planten geven een mooie uitstraling aan uw border. Dat is in ieder geval het idee. Houd rekening met verschillende bladvormen en bladkleuren. Zorg ervoor dat dode bladeren uit de border blijven, wanneer je deze ook bedekt hebt met boomschors. Het verteerd namelijk sneller dan de schors, waardoor er organisch materiaal op de schors komt te liggen. Dit zorgt er weer voor dat de schors ook sneller verteerd.

3.   Zon tijd

Hoeveel uur zon heeft de border? Dit is een belangrijk punt. U moet rekening houden met hoeveel zon de planten in uw border nodig hebben om optimaal te kunnen groeien. Dit is per plant verschillend.

4.  Opbouw volgorde hoogte

Begin in de border aan de buitenrand met lagere planten. Bouw dan de hoogte naar het midden of achterin de border op. Zo kunt u de planten het beste zien en staat er zo weinig mogelijk in de schaduw.

5.   Help uw border op weg

Om uw border te ondersteunen in het groeiproces kunt u steunlatten bij de hogere planten gebruiken. Zo kunnen de planten goed wortelen en zo heb je een solide borderplant.

Zelf een border maken

Hopelijk heeft u na het lezen van deze tips & tricks er helemaal zin in gekregen uw eigen border te gaat creëren. Kijk verder op onze website om hier de benodigde materialen te verzamelen, en veel succes!

Deel dit bericht met anderen via: