Calculator Winkelwagen0 Account

Tuinpad aanleggen: Tips & Tricks

Deel dit bericht met anderen via:

Wil je een tuinpad aanleggen? Dan sta je voor vele keuzes. Welk materiaal gebruik je als ondergrond? Hoeveel van het materiaal heb je nodig? Moet je nog iets uitgraven? Wat leg je langs het tuinpad? Heb je afwatering nodig? En zo is er nog wel meer om rekening mee te houden. In deze blog geven je vast wat handige tips mee!

Waar ga je het tuinpad voor gebruiken?

De eerste vraag die je je moet stellen bij een tuinpad aanleggen is waar je het pad voor wil gebruiken. Een pad waar je met de auto overheen rijdt moet meer gewicht kunnen dragen dan een looppad en zal bovendien ook breder moeten zijn. Zorg dus dat je goed in kaart hebt waarvoor en hoe vaak je het tuinpad wil gebruiken. Op basis daarvan kun je een inschatting maken voor de beste ondergrond en de juiste hoeveelheid van die ondergrond.

De juiste ondergrond

Voor een tuinpad heb je namelijk genoeg mogelijkheden. Er zijn talloze alleen qua tegels al talloze keuzes te maken. En ook als je niet voor tegels gaat heb je meer dan genoeg opties: denk aan grind, schelpen, een zandpad, houtsnippers, een houten pad, stapstenen of zelfs asfalt. Als je zelf een tuinpad aan gaat leggen valt asfalt over het algemeen af, maar de andere opties zijn voor elke doe-het-zelver gemakkelijk zelf uit te voeren.

Een goedkoop tuinpad aanleggen

De goedkoopste optie voor een tuinpad aanleggen is grind, schelpen of houtsnippers. Dit kun je goedkoop in grote hoeveelheden bestellen en het is gemakkelijk aan te leggen. We raden wel aan om onder deze materialen een grindmat of een worteldoek te leggen. Zo voorkom je dat er onkruid doorheen groeit of dat planten zich er een weg tussendoor banen. Ook met een zandpad ben je goedkoop klaar, maar bedenk daarbij wel goed waar je het voor gebruikt en houd er rekening mee dat weersomstandigheden een flinke rol kunnen spelen.

Zelf een tuinpad aanleggen

Zoals gezegd kun je als handige doe-het-zelver gemakkelijk zelf een tuinpad aanleggen. Eerst graaf je het pad uit tot zo’n 20 à 25 centimeter diepte. Dit vul je op met ophoogzand tot de juiste hoogte, dus rekening houdend met de dikte van de laag die er bovenop komt. Je strijkt het zand vervolgens glad en laat het een paar dagen rusten. Daarna maak je het nogmaals vlak en kun je beginnen met het leggen van een grindmat of worteldoek. Je kunt er dan ook voor kiezen om een kantopsluiting aan te leggen. Als je deze stappen hebt doorlopen kun je beginnen met het leggen van je pad. Hoe je dit het best kan doen is afhankelijk van het materiaal.

Nog meer tips nodig?

Heb je nog meer tips nodig voor het aanleggen van je tuinpad? Wil je bijvoorbeeld weten hoeveel je van iets nodig hebt, hoelang het ongeveer duurt of wat überhaupt de beste ondergrond is voor jouw tuinpad? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice, zij weten hier alles over en kunnen je dus een advies op maat geven!

Deel dit bericht met anderen via:

Blijf op de hoogte

Ontvang de laatste updates, nieuws en persoonlijke aanbiedingen direct in uw mailbox.

Hoe we met je data omgaan? dat kunt u bekijken in onze
privacyverklaring. Je kan ook altijd weer afmelden voor deze e-mails.