Calculator Winkelwagen0 Account

Waarom houtsnippers in de moestuin?

Deel dit bericht met anderen via:

Houtsnippers in je moestuin is waarschijnlijk niet iets waar je snel zelf op zou komen, maar het heeft vele voordelen. Als je zelf groente en fruit kweekt, dan zijn houtsnippers in je moestuin een goede manier om bijvoorbeeld de groei te bevorderen. Daarnaast staat het ook nog eens heel erg leuk. Houtsnippers in de moestuin is overigens niet de enige plek waar je ze kunt neerleggen. Het kan op alle plekken in de tuin dienen als bodembedekker. Lees hier alle voordelen en een paar nadelen van houtsnippers in je moestuin

Voordelen van houtsnippers in moestuin

Houtsnippers in je moestuin tussen de plantjes plaatsen heeft vele voordelen. Door simpelweg een laagje van ongeveer 8 centimeter te strooien tussen de planten behaal je op vele vlakken veel winst als het aankomt op de groei van je plantjes. Hieronder zijn alle voordelen voor je op een rijtje gezet.

Minder onkruid

Door houtsnippers in je moestuin te leggen, houd je vervelend onkruid tegen. Hierdoor kunnen groente en fruitplantjes beter groeien. Dit maakt houtsnippers de ideale bodembedekker. Dit scheelt ook werk, want nu hoef je minder vaak onkruid te wieden.

Water kan beter weglopen

Elke plantenliefhebber weet het: te veel water bij je planten kan de kwaliteit enorm aantasten. Met houtsnippers in je moestuin kun je dit voorkomen. Hout neemt namelijk al het overmatige water in zich op en zodra je moestuintje meer water nodig heeft, dan kunnen de plantjes het uit de snippers halen. Dit zorgt ervoor dat je groente en fruit altijd groeien in vochtige aarde.

Biologisch tuinieren

Houtsnippers zijn, zoals je misschien al vermoed, gemaakt van bomen en dit maakt het een natuurproduct. Hierdoor breng je met houtsnippers nooit schade aan je moestuin. Ze zorgen juist voor een vruchtbare bodem, waardoor jij de lekkerste producten kunt verbouwen op een biologische manier.

Uitstraling

Naast de vele voordelen die houtsnippers voor je moestuin zelf heeft, ziet het er ook niet vervelend uit als onderdeel van de tuin. Sterker nog, het geeft juist een natuurlijke uitstraling. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld stenen, die in grote aantallen al gauw vlak kunnen lijken in een tuin.

Nadelen houtsnippers in moestuin

Ondanks dat houtsnippers voor je moestuin echt een aanrader is, is er ook een aantal nadelen die moeten worden genoemd. Die worden hieronder voor je op een rijtje gezet.

Vaak vervangen

Zoals al eerder werd vermeld, zijn houtsnippers een natuurproduct. Dit is heel goed voor de moestuin, maar het betekent ook dat het uiteindelijk vergaat. Ongeveer om de 2 jaar moet er een nieuwe laag houtsnippers worden aangebracht, aangezien de vorige is opgenomen door de moestuin. Je zou eventueel ook de oude laag volledig kunnen weghalen en de aarde met een nieuwe laag bedekken.

Aanvallende vogels

Aangezien vogels hun nestjes van kleine takjes maken, gaan ze graag af op de houtsnippers in je moestuin. Ze zullen niet alle houtsnippers gebruiken, maar houd er wel rekening mee dat ze wat meer worden verspreid. Het zou dus kunnen dat je af en toe de restjes moet aanvegen. Meer weten over houtsnippers? Neem gerust contact met ons op.

Deel dit bericht met anderen via: